Helenius bomber oprykkernes stime itu

AaB vandt fredagens topkamp over Randers FC med 1-0 på mål af Nicklas Helenius.

Helenius bomber oprykkernes stime itu

Med sit ottende sæsonmål blev Nicklas Helenius matchvinder, da AaB hentede en udesejr på 1-0 over Randers FC i en topkamp, som blev en noget chancefattig affære, hvor hjemmeholdet først for alvor viste tænder i de sidste minutter af kampen.

Endda så meget, at hjemmeholdets Charlie Davies fik et direkte rødt kort for at nikke AaB's Jakob Ahlmann Nielsen en skalle.

Aalborgensernes scoring faldt allerede i starten af kampen, og derefter formåede nordjyderne med deres velspillende defensiv at få lukket godt ned for Randers' offensive kort, som hele tiden manglede den sidste skarphed.

Med en stime på otte kampe i træk uden nederlag var der ellers store forventninger til et Randers-mandskab fyldt med selvtillid, som med deres optimistiske og direkte spillestil kunne have hentet en hjemmesejr og dermed overhale nordjyderne i Superliga-toppen.

Men det var gæsterne, som startede opgøret bedst, og efter 17 minutter slog Nicklas Helenius til.

Angriberen tog elegant bolden med sig i feltet efter et indlæg fra Anders Due, fik verfet en kronjysk forsvarsspiller af sig og scorede sikkert til 1-0.

Den ranglede AaB-angriber var generel en stor trussel i nordjydernes offensiv. Hele tiden en bevægelig spilstation, som skabte uro i Randers-forsvaret.

Og med mere skarphed i afslutningerne kunne han nemt være havnet på måltavlen et par gange mere før pausen.

Randers forsøgte forgæves at få sit koncept med hurtigt kantspil i gang. Men AaB havde luret den opskrift, og de sørgede hurtigt for at komme på plads i forsvaret og stå kompakt.

Samtidig blev kronjydernes brandvarme angriber Ronnie Schwartz for det meste holdt i et jerngreb af AaB-forsvaret med brølstærke Kenneth Emil Petersen og Lasse Nielsen i spidsen.

Efter pausen fik Randers bedre gang i det høje presspil og overtog i starten af halvlegen styringen af kampen. Den sidste målfarlige aflevering lod dog vente på sig i efterårskulden.

AaB satsede på at lukke kampen med en hurtigt kontramål, og seks minutter før tid burde Nicklas Helenius have lukket kampen, mens hans afslutning suste lige forbi den ene opstander.

Med sejren tager AaB et skridt væk fra Randers i topstriden og befæster tredjepladsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.