Aalborg

Helenius: Indrømmet, 450 hestekræfter larmer

Brølet fra en Porsche blev omdrejningspunktet i sagen, hvor Nicklas Helenius er tiltalt for at køre gaderæs

Arkivfoto

Arkivfoto

AALBORG:AaB-spilleren Nicklas Helenius fik i midten af juli en bøde på 2.000 kroner og et klip i kørekortet for at have kørt kapløb på Skydebanevej i Aalborg. Det var Nicklas Helenius dog ikke enig i, at han havde gjort, og derfor blev sagen behandlet i Retten i Aalborg mandag.

Her kunne forsvarer og anklager godt blive enige om, at Nicklas Helenius havde kørt sin Porsche med 450 hestekræfter ad Skydebanevej, og at han havde accelereret nok i racerbilen til, at det havde larmet. Men de var fortsat uenige om, om der var tale om kapløb eller ej.

- Jeg skulle over et bump i bilen, så bilen kom ned på 20 km/t. Bagefter gassede jeg op til normal fart, og blev så overhalet af en hvid Porsche - og det fik mig nok til at køre en lille smule for stærkt - 60 km/t eller sådan noget, forklarede Nicklas Helenius i retten i Aalborg mandag.

Efterfølgende stoppede den hvide Porsche op midt på vejen foran Nicklas Helenius, som kørte op på siden af den holdende bil. Han kendte ikke de to mænd i den hvide Porsche, men gennem det nedrullede vindue aftalte de at holde ind til siden, og kigge lidt på hinandens superbiler.

- Væsentligt over 50 km/t

Den samme episode blev oplevet noget anderledes af en betjent, som vidnede i retten.

- Jeg var ude og lufte hund med en kollega, da jeg hørte høj motorstøj. Der blev gasset op og skiftet gear flere gange, og nede på vejen så jeg en sort og en hvid Porsche komme kørende side om side - og jeg opfatter det ikke bare som overhaling, forklarede han.

Da han og kollegaen efterfølgende så de superbilerne holde ind til siden, kørte de ned til dem i en patruljebil. Her talte de med føreren af den hvide Porsche og Nicklas Helenius, og på stedet blev den 23-årige fodboldspiller sigtet for gaderæs.

- På den strækning hvor jeg så bilerne, kørte de væsentligt over 50 km/t - og jeg vil også vurdere, at de kørte over 80 km/t, forklarede betjenten.

For dårlige beviser

Anklageren fastholdt, at Nicklas Helenius skulle have en bøde på 2000 kroner og et klip i kørekortet, da betjenten som vidne var forpligtet til at tale sandt i retten, mens Nicklas Helenius som tiltalt ikke havde samme forpligtelse. Samtidig forklarede han den milde anvendelse af paragraffen om væddeløb med, at der trods alt ikke var tale om et organiseret racerløb med tilskuere.

Forsvarer Jens Saabo langede modsat ud efter anklageren, som han ikke mente, havde løftet bevisbyrden godt nok i sagen.

- Der har uden tvivl været støj, men der er ingen måling af fart eller anden dokumentation. Blot en forklaring fra en betjent, der har set bilerne kører over en strækning på maksimalt 150 meter, hvor bilerne har larmet en del. Man burde have undersøgt, hvordan bilen lød, når man gasser den op i første og andet gear - og spørgsmålet er, om man overhovedet kan karakterisere kørsel på en 150-meter lang strækning som et kapløb, sagde Jens Saabo, som ikke mente, at man kan dømmes ud fra en betjents vurdering af fart.

Forsvareren mente hverken, at det der var foregået på Skydebanevej kunne kategoriseres som kap- eller væddeløbskørsel, og samtidig mente han, at efterforskningsarbejdet var for dårligt.

Nicklas Helenius selv havde mandag ingen kommentar, men har tidligere udtalt sig til bt.dk:

- Det er en håbløs sag, og jeg ved, at jeg vinder den. Jeg har ikke kørt noget ræs. Man har hørt en motor, og jeg bliver overhalet af en anden bil. En Porsche larmer, en Harley Davidson larmer, en motorcykel larmer, og der er ikke nogen, der har set noget.

Der afsiges dom i sagen på mandag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst