Helikopterpiloter belyst med laser - ledte politiet på sporet af ung gerningsmand

To piloter fra forsvarets redningshelikopter opdagede laserlys, da det ramte deres hjelme i cockpittet

Mette Siggaard
Arkivfoto: Claus Søndberg
Politi 16. maj 2018 06:37

AABYBRO: En 16-årig dreng fra Aabybro-området fik sent tirsdag aften en ordentlig røffel af betjente fra Nordjyllands Politi, da han blev anholdt med en laserpen på sig.

Omkring klokken 23 anmeldte piloter fra forsvarets redningshelikopter, at de var blevet belyst med grønt laserlys, da de i stor højde fløj på Aabybro-kanten.

Piloterne opdagede laserlyset, da det ramte deres hjelme i cockpittet. De kontaktede politiet og kunne give en ret præcis pejling af det sted, de mente laserlyset var kommet fra. Det viste sig at være rutebilstationen i Aabybro.

- Vi sendte en patrulje til stedet, som pågreb en 16-årig dreng fra lokalområdet. Han var i besiddelse af en laserpen, og ham fik vi en alvorlig snak med, siger vagtchef Poul Fastergaard.

Situationen kan blive farlig

Piloterne var ikke i fare i den aktuelle situation, men det kan være temmelig farligt, hvis laserlys rammer i forbindelse med for eksempel en indflyvning.

- Så kan piloterne ikke se noget i nogle sekunder. Det kan være fatalt, siger vagtchefen.

Han mener dog ikke, at den 16-årige bevidst har forsøgt at ramme helikopteren.

- Det er nærmere drengestreger. Den 16-årige er sigtet efter ordensbekendtgørelsen, og han får nok en mindre bøde, siger vagtchefen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...