Helle Ib: Grundskyld vil fylde i finanslovforhandlinger

Grundskyld bliver den største knast i finanslovforhandlingerne, mener politisk kommentator Helle Ib.

Når finanslovforhandlingerne tirsdag indledes, vil spørgsmålet om den stigende grundskyld, blive en af de helt store stridspunkter.

Det vurderer Helle Ib, politisk kommentator på Børsen.

- Der er flere områder, der vil påkalde sig opmærksomhed. Det ene er helt oplagt, og det er grundskylden, siger hun til Ritzau.

- Det er jo bare et område, hvor man bare må sige, at det er Venstre og Dansk Folkeparti ikke klar til at bruge penge på, primært fordi man hellere vil generere mere vækst ved hjælp af skattelettelser.

Et andet tema, som Helle Ib forventer vil komme til at fylde en hel del i forhandlingerne, er udviklingsbistanden, som Venstre har lagt op til skal skæres, trods protester fra De Konservative, ned til 0,7 af BNI.

- Det bliver en kæmpe pædagogisk opgave for regeringen at forklare, at man både kan skære i udviklingsbistanden og samtidig opprioritere indsatsen i nærområderne for at dæmme op for flygtningeproblemet.

Helle Ib forventer, at Venstre sammen med sine blå støttepartier bliver enige om en fælles finanslov.

Før valget stillede SR-regeringen vælgerne i udsigt, at den ville bruge 2,5 milliarder kroner til blandt andet flere pædagoger frem mod 2020.

Men der er ikke noget overraskende i, at regeringen står til at sløjfe den idé, lyder vurderingen fra Helle Ib, ligesom det heller ikke er så underligt, at den tidligere regering nu brokker sig over beslutningen.

- Men det bliver da klart, at man nok godt kan forvente masser af skænderier i rød blok, når SF var med til at trumfe boligjobordningen igennem.

- Der kan man sagtens forvente, at der kommer skrig og skrål i rød blok, hvis det ser ud til, at der kommer skæringer i udviklingsbistanden og manglede ambitionerne på børneområdet, fordi pengene indirekte bruges på boligjobordningen, siger Helle Ib.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst