EMNER

Helle og Jan i Hørby har bager-sølvbryllup

Bageriet er populær og har kunder fra nær og fjern - alle er inviteret til fest på Syvsten Kro søndag

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Jan Eriksen er chefen i bageriet og står op klokken et hver nat.

HØRBY:I dag er det 25 år siden, et ungt par fra det midtjyske slog sig ned i Hørby og overtog byens bageri, som dengang var i krise. Det er det bestemt ikke siden, og der er ingen tvivl om, at Helle Madsen og Jan Eriksens hårde arbejde har båret frugt. I dag kommer kunderne fra nær og fjerne for at købe det gode bagerbrød i Hørby, og med en perfekt beliggenhed, strømmer det til med kunder. - Vi bor jo lige ud til vejen, hvor mange kommer forbi fra motorvejen mod Hjørring, Brønderslev og Hirtshals. Mange standser op her og handler, og det er vi jo glade for. Med 600 indbyggere i Hørby er det lige i underkanten til at gøre vores forretning rentabel. - Folk kommer også fra Sæby og andre nabobyer. Vi har rigtig mange faste kunder fra oplandet, der kommer her meget ofte. - Vi har for eksempel fra Dybvad fast hver søndag kunder, der kommer med bestillinger på morgenbrød fra en hel vej. Sådan noget er jo hyggeligt, fortæller Helle Madsen. Hun er chef i butikken, som er åben alle dage året rundt undtagen alle mandag. Den er hellig. - Den dag sover vi længe, begge to. Klokken bliver ofte otte eller ni, før vi står op, og det nyder vi, fortæller hun. Hun er som manden udlært bager, men får lov at sove længere end manden. - Jeg står op hver nat klokken et og arbejder til klokken godt et om eftermiddagen. Det gør jeg seks dage om ugen, og selv om nogen måske synes, det er hårdt, er det noget man vender sig til, siger Jan Eriksen. Parret holder også lukket hver år den første uge i januar. Så bliver det til et par dages tur et sted i landet, og i år prøvede bagerne i Hørby for første gang i de 25 år at holde rigtig ferie. - Vi var en hel uge nede i varmen sydpå, og det nød vi. Men da var butikken også lukket, og så kan jeg godt slappe af. Holder jeg nogle fritimer for eksempel til en familiefest og butikken er åben, er jeg rastløs og tænker på, hvordan det går, siger han. - Ja, bageriet er hele hans liv. Han lever og ånder for det, supplerer hun. - Vi har også mange kunder fra ungdomsskolen i byen, og blandt andet derfor har vi også et pizzasalg her i bageriet hver dag fra klokken 17-19, for hvor skal folk her ellers få sig en pizza, spørger Helle Madsen. Parret venter til søndag med for alvor at fejre sølvbrylluppet i bageriet. - Vi inviterer i anledning af jubilæet hermed alle interesserede til spisning på Syvsten Kro søndag fra klokken 17-21. Vi håber at se mange, og vi tager selv bagerbrød med til kaffen.