Helle Thorning beskyldes for topstyring

Midt i Socialdemokraternes krise anklages Helle Thorning-Schmidt nu fra partifæller for at topstyre sit parti.

Helle Thorning beskyldes for topstyring

Siden regeringsskiftet har statsminister Helle Thorning-Schmidt sammen med sin rådgiver Noa Redington og finansminister Bjarne Corydon (S) taget alle væsentlige beslutninger i enrum og efterladt resten af partiet på perronen.

Sådan lyder kritikken nu fra egne rækker mod Thorning-Schmidt, skriver Politiken.

Den fremføres af socialdemokrater på alle niveauer: fra ministre og folketingsmedlemmer, som udtaler sig anonymt, til borgmestre og medlemmer, som gerne lægger navn til.

- Når man laver udspil, som er mest baseret på, hvad embedsmænd i Finansministeriet siger, skal man stoppe en halv. Socialdemokrater vil gerne have, at der bliver ført socialdemokratisk politik, siger Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp.

Også borgmesteren i Albertslund, Steen Christiansen, lægger navn til sin kritik:

- Der er et fravær af ledelse i forhold til at få den samlede bevægelse med på banen. Det kræver, at folk bliver inddraget. Afstanden mellem partiledelsen og de andre dele af partiet er for stor, siger han.

Tidligere DSU-formand og nuværende folketingskandidat Peter Hummelgaard Thomsen langer ud efter selvforståelsen hos topministrene, som ifølge ham har buret sig inde i kontorerne.

- Man har det indtryk, at regeringstoppen selv føler, at de er i gang med et meget klart defineret regeringsprojekt. Men kæden er hoppet af for de fleste, siger han.

Helle Thorning-Schmidt vil over for Politiken kun kortfattet forholde sig til anklagerne om, at hun ikke har rakt hånden ud til partiet.

- Jeg tror altid, man kan blive bedre til det. Regeringen har arbejdet hårdt og fremlagt forslag, som vi mener, er det rigtige for Danmark. Vi står i en meget svær situation og skal løse de problemer, der har hobet sig op. Det er svært, men vi har valgt ikke at vige, siger hun til Politiken.

/ritzau/