Helle Thorning: Jeg går ikke op i min egen popularitet

Statsministeren vil ikke tale om Socialdemokratiets dårlige målinger og afviser, at regeringens politik er blå

Helle Thorning: Jeg går ikke op i min egen popularitet

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil hverken bruge tirsdagens pressemøde på at kommentere Socialdemokratiets seneste målinger, eller at flere danske borgmestre ikke har villet have besøg af hende under deres valgkamp i efteråret.

- Jeg ville være en dårlig statsminister, hvis det eneste, jeg gik op i, var min egen og regeringens popularitet.

- Det ville ikke klæde nogen som helst statsminister at være optaget af det, siger Thorning om partiets dårlige meningsmålinger, som har været nede på 17 procent af stemmerne - hvilket er på niveau med Dansk Folkeparti.

Hun fastslår samtidig, at regeringen ikke fører blå politik:

- Vi fører ikke blå politik. Vi gør det på vores måde. Vi skal have ført Danmark trygt og sikkert gennem krisen. Derfor har vi fremlagt en vækstplan, der skaber flere private arbejdspladser. Alle ved, at det er lige præcis det, vi har brug for.

- Så er det jo op til vælgerne på et tidspunkt at vurdere, om de synes, at det var en god plan eller ej. Men jeg står for mål for vores politik, fastslår hun.

Statsministeren understreger, at vi er i en vanskelig tid, men at regeringen gør det, som, regeringen mener, virker.

- Jeg er statsminister, fordi jeg vil være med til at forandre Danmark. Jeg vil være med til at træffe de beslutninger, der skal få Danmark gennem krisen.

- Og jeg konstaterer, at dem, der ser på Danmarks økonomi ude fra, er meget imponeret af vores resultater. Vi har styr på økonomien, vi reformerer og moderniserer vores samfund.

Statsministeren tilføjer, at regeringen har truffet de valg, en socialdemokratisk ledet regering bør træffe, og at det har ført positive resultater med sig:

- Læg mærke til, at Danmark er et af de lande i Europa, der fører en krisepolitik, der sikrer målrettet sociale forbedringer. Det er der ikke så mange andre regeringer i Europa, som kan smykke sig med. Det kan vi i Danmark, siger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.