Helle Thorning-Schmidt om 1. maj: En begivenhedsrig dag

Buh-råb, kasteskyts og anholdelser satte præg på statsministerens 1. maj. Alligevel var dagen god, lyder det.

Helle Thorning-Schmidt om 1. maj: En begivenhedsrig dag

Statsminister Helle Thorning-Schmidt kalder årets 1. maj for "en begivenhedsrig dag". Det er ingen underdrivelse om dagen, hvor statsministeren blev mødt af buh-råb og kasteskyts under sine 1. maj-taler.

Og det er ikke sådan, arbejdernes internationale kampdag skal være, lyder det fra statsministeren.

- Det har på mange måder været en god dag, fordi så mange socialdemokrater trods dårlige målinger mødte op med så meget varme og støtte. Rigtig mange kom forbi til 1. maj-møder over hele landet, skriver Helle Thorning-Schmidt på Facebook.

- Men det har også været forstemmende, fordi dem, der larmede mest, ødelagde det for alle andre. Jeg synes ikke, det er sådan, at 1. maj skal være, skriver hun.

- Men igen: dagen igennem har vi socialdemokrater stået sammen. Det har været dejligt at være en del af, slutter Helle Thorning-Schmidt.

I alt har politiet anholdt fire personer forskellige steder i landet, som på forskellige måder demonstrerede deres utilfredshed med statsministeren.

Først blev en person anholdt efter Thornings tale i Tangkrogen i Aarhus. Den anholdte er sigtet for vold mod en offentlig person, efter at han angiveligt beskød Helle Thorning-Schmidt med en vandpistol.

Senere onsdag eftermiddag blev to personer anholdt i Randers. En forsøgte at ramme Thorning med en tomat, mens en anden trak bukserne ned foran statsministeren.

Senere blev en beruset mand anholdt, efter han hoppede over et sikkerhedshegn, der skilte statsministeren fra menneskemængden i Kildeparken i Aalborg.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.