Hellum kan selv

Udvalgsformand er behovet over entusiasme i landsby

Arrangementet med Karsten Frederiksen faldt sammen med den årlige grilldag, som Hans Elbo fik idéen til for tre år siden. Her serverer han for Karsten Frederiksen. Privatfoto

Arrangementet med Karsten Frederiksen faldt sammen med den årlige grilldag, som Hans Elbo fik idéen til for tre år siden. Her serverer han for Karsten Frederiksen. Privatfoto

HELLUM:- Der er en fantastisk vilje hos borgerne i Hellum til at stå sammen om deres by. Karsten Frederiksen (K), formand for Brønderslev Kommunes teknik- og miljøudvalg er noget benovet over den entusiasme, der hersker i landsbyen.

Karsten Frederiksen har siden 2002 besøgt en del oplandsbyer.

Denne gang var det så Hellum, der havde ønsket at få besøg. Bestyrelsen for borgerforeningen og formand for idrætsforeningen og Multihuset, Bjarke Larsen, deltog i gåturen rundt i byen med Karsten Frederiksen.

- Der er et ønske at få torvet i Hellum shinet op, fortæller Karsten Frederiksen.

- Et hus er jævnet med jorden, og det er erstattet med et grønt område. Der lægges op til, at endnu et faldefærdigt hus rives ned.

Der er afsat penge til landsbyerne, men der er også den grønne fond, der kan søges penge fra, bemærker Karsten Frederiksen, og peger på, at Hellum-borgerne har taget skeen i egen hånd.

- Borgerne har opført Multihuset, og i 2008 etableret Hellum Torv, som benyttes flittigt. For to et halvt år siden blev der skabt et åndehul ved søen.

Karsten Frederiksen understreger, at hans politik ikke er at afvikle oplandsbyer, men i stedet udvikle dem.

I Hellum har man bl.a. en årlig grilldag, som salgschauffør Hans Elbo er idémand bag.

- Vi må gøre noget for at stå sammen, siger han. Jeg blev tilbudt et større parti pølser, så hvorfor ikke indbyde borgerne til at smage? Der bliver snakket en del over pølserne, og det er med til at skabe liv i byen, siger Hans Elbo.

Grillen er stillet op i det fri.

- Man skal bare være godt klædt på, bemærker Hans Elbo.

Det er Hans Elbo og Poul Vestergaard, der står for at vedligeholde Hellum Torv. Pengene kommer fra ungdomsforeningen i Hellum og blev frigivet, da ungdomsforeningen blev slået sammen med idrætsforeningen.

Det var John Michaelsen, der fik ideen, og Hellum Torv består også af et tidligere tømrerværksted, der er indrettet med samlingslokale og en garage til opbevaring af forskelligt materiel.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden