Danmark

Helsingør-borgmester ville give tre millioner for Holger

Manden med Helsingørs borgmesterkæde forsøgte til det sidste at fastholde Holger Danske i kommunen.

Helsingør-borgmester ville give tre millioner for Holger

Borgmesteren i Helsingør var parat til at give tre millioner kroner for bronzestatuen af Holger Danske ved Hotel Marienlyst, som sent torsdag aften blev solgt til en anonym forretningsmand fra Skjern.

Derfor sad borgmesteren klar foran computeren for at byde med på internetauktionen, og han var også med i opløbet, men kunne ikke matche slutprisen på 3,2 millioner kroner.

- På et møde i økonomiudvalget i mandags fik jeg et mandat til at byde på statuen. Da prisen her til aften røg op, fik jeg forhøjet mandatet til at kunne byde tre millioner. Men det var desværre ikke nok, siger Johannes Hecht-Nielsen (V) til Helsingør Dagblad.

- Jeg kommer ikke til at bryde mig om det, når lastbilen kommer og henter den, men samtidig mener jeg, at den rigtige Holger Danske har vi stadig siddende i kasematterne under Kronborg, tilføjer borgmesteren.

Bronzeskulpturen ved indgangen til det nordsjællandske hotel er en mindre kendt udgave end den Holger Danske, der sidder på Kronborg Slot. Alligevel forsøgte politikerne i Helsingør at fastholde statuen inden for kommunens grænser.

- Jeg har forhørt mig, om man kunne stoppe salget, om man kunne frede statuen. Men alle steder vurderer man, at statuen ikke har nogen særlig værdi, så det har ikke været muligt, siger Johannes Hecht-Nielsen.

- Jeg har også spurgt Hotel Marienlysts direktør, om vi kunne købe den udenom auktionen. Men han skulle vende det med hotellets ejere, og da deres melding kom, var statuen budt op over vores bud, og det blev afvist, tilføjer borgmesteren.

Bronzestatuen var vurderet til en værdi på 2,5 millioner kroner, oplyser Lauritz.com.

Auktionssiden måtte dog nulstille budrunden i sidste uge, efter en DR-vært i programmet Monte Carlo på P3 bød på det nationale klenodie, hvilket fik flere lyttere til at gøre det samme.

Det fik buddene til at ryge op over 40 millioner kroner.

Siden har Dansk Folkeparti opfordret Folketinget til at kaste penge efter bronzekæmpen, så den kunne stå ved Christiansborg.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.