Helt vild i varmen i Voerså

Store drømme og vilde planer begynder at tage form efter sommerferien

Her på den gamle krogrund begynder Voersås nye kulturhus at tage form. Arkivfoto: Peter Broen

Her på den gamle krogrund begynder Voersås nye kulturhus at tage form. Arkivfoto: Peter Broen

VOERSÅ:De er vilde, og de har en ubegrænset tro på egne evner.

Det er en ganske fin cocktail, når store drømme og ambitioner skal føres ud i livet, og i Voerså ser det umulige lige nu ud til at blive en realitet.
Byen har en stor drøm om at bygge et multihus til 10 millioner kroner.
På den gamle krogrund (Voerså Kro nedbrændte for flere år tilbage) ved åen skal der opføres et mødested/kulturhus med mulighed for at holde fester, møder, foredrag, tilberedning af mad og meget mere.
Gennem de seneste par år har mange tvivlet på, at projektet blev gennemført, men pludselig skete det utrolige.
I vinter gav Frederikshavn Kommune Voerså et rente- og afdragsfrit lån på en million kroner, og de penge kan få afgørende betydning for multihuset.
- Når vi søger forskellige fonde om penge, er det vigtigt, at kommunen også støtter os økonomisk. Det er en slags blåstempling af projektet, siger formanden for Voerså Byudvikling, Günther Mølgård, der kan glæde sig over, at første del af projektet begynder efter sommerferien.
Her koncentrerer man sig om at etablere en såkaldt siddetrappe ved åen.
I forbindelse med trappen monteres en stor scene, der kan skydes ud over åen. På den måde kan der for eksempel spilles teater, eller scenen kan bruges til koncerter.
Prisen for denne udendørs del af projekt beløber sig til over en million kroner, hvoraf de 400.000 kroner kommer fra to forskellige fonde.
Resten er arbejdstimer, der uden beregning kommer fra både Frederikshavn Kommune og borgerne i Voerså. Og hvis der skulle mangle lidt penge, er Voerså Byudvikling klar til at åbne pengepungen.
Næste skridt er så at skaffe de resterende millioner til opførelsen af selve multihuset, og det kan ikke komme bag på nogen, at Günther Mølgård er optimist.
- Vi arbejder med forskellige modeller, og måske bliver det ikke den dyre løsning, vi vælger. Vi har ansøgninger inde hos flere fonde, men vi er nødt til at acceptere, at tingene tager tid. Nu er vi i gang, og det skaber en god stemning omkring projektet, siger Günther Mølgård.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.