Heltemodig 65-årig mand stoppede angreb i norsk Moské

En "bedstefar" overmandede en norsk mand, der lørdag forsøgte at angribe en moské nær hovedstaden Olso.

En ældre mand tænkte hurtigt, da han lørdag eftermiddag overmandede en formodet gerningsmand, der ville angribe en moské i den norske kommune Bærum lørdag. Det skriver flere norske medier.

Ingen kom alvorligt til skade i skudepisoden, og det kan måske være Mohamed Rafiqs fortjeneste.

- Jeg er glad for den støtte og hjælp, jeg har fået. Jeg er fortsat mærket (af situationen, red.), siger Rafiq via en tolk ifølge Aftenposten.

Den 65-årige Mohamed Rafiq bliver ifølge det norske medie VG ofte kaldt "bedstefar" af de andre i menigheden i moskéen, der ligger i et område tæt på hovedstaden Oslo.

Øjenvidner fra moskéen har forklaret, at den 65-årige havde et godt tag i den formodede gerningsmand, der ikke kunne vriste sig fri.

Inde i moskéen blev der fundet to våben lørdag. Det er endnu ikke klart, hvilke våben, der er tale om. Politiet har dog senere bekræftet, at der blev affyret skud.

- Han (Mohamed Rafiq, red.) er en helt. Der er ingen tvivl om, at han er en helt. Havde han ikke stoppet denne terrorist, så havde han været død, siger Rafiqs bistandsadvokat, Abdul Satar Ali, til VG.

En 21-årig mand er blevet sigtet i sagen. Han ventes at blive fremstillet i grundlovsforhør klokken 13 mandag. Han har på forhånd sagt, at han nægter sig skyldig.

Sigtelsen mod den unge mand går ikke på terror, men drab og drabsforsøg. På et pressemøde søndag oplyste politiet, at det vil vurdere, hvorvidt sigtelsen skal udvides.

Mohamed Rafiq gav ifølge sin bistandsadvokat en kort forklaring til politiet efter episoden.

- Han handlede hurtigt. Så snart, han kom ind, var han hurtig og fik fat i personen, fortæller bistandsadvokaten til VG.

Det varede ifølge advokaten "noget tid", inden han fik hjælp af andre, der var til stede i moskéen, før politiet ankom til destinationen.

Nogle timer efter skyderiet rykkede politiet ud til en adresse i Bærum, der havde tilknytning til den mistænkte gerningsmand.

Her blev den mistænktes 17-årige stedsøster fundet død.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.