Hemmelig muslimsk gruppe er klar til at anholde folk

”Beskyt dine søstre” vil hjælpe muslimske kvinder, som bliver overfaldet på gaden

Arkivfoto: Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

Arkivfoto: Scanpix Scanpix Denmark

KØBENHAVN:Efter weekendens terrorhandlinger i København har mange muslimske kvinder berettet på sociale medier om umotiverede overfald. Men i stedet for at ringe til politiet kan de ringe efter en gruppe af muslimske mænd, der vil være et alternativ til dansk politi. Det skriver metroxpress.

Talsmanden for gruppen i København, der kalder sig ’Beskyt dine søstre’, fortæller til metroxpress, at der er flere hundrede mænd, der er klar til at rykke ud, hvis en kvinde bliver overfaldet.

- Vi er ikke en bande eller et tæskehold. Vi er fredelige muslimer, der ikke ønsker nogen noget ondt, uanset hvad de tror på. Hvis politiet ikke kan finde ud af at passe deres arbejde, så må vi hjælpe dem, siger talsmanden.

Civil anholdelse

Hvis gerningsmanden stadig er på stedet, når gruppen dukker op, vil de foretage en civil anholdelse, siger talsmanden til metroxpress:

- Hvis hun er ved at blive fysisk overfaldet, så bliver han også overfaldet, så bliver der lavet en civil anholdelse og ringet efter politiet.

Gruppen blev oprettet efter terrorhandlingerne i Paris i starten af januar, og ifølge talsmanden findes lignende grupper over hele landet.

- Der har været utallige eksempler på ’hate crimes’ mod muslimer, og det blev intensiveret efter det, der skete i Frankrig. Vi snakker om uskyldige, forsvarsløse kvinder, der ikke har gjort nogen noget, siger talsmanden, der har kendskab til 10 overfald siden sidste weekend.

Metroxpress er bekendt med talsmandens identitet og har talt med flere muslimske kvinder, der har været udsat for overfald - verbale og fysiske.

Københavns Politi har ikke ønsket at kommentere sagen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Nu har Gravenshoved-eleverne fået deres undskyldning
Luk