Lokalpolitik

Henning G. får tid til sig selv og efterfølgeren får plads

- Jeg vil stoppe på toppen, og mens jeg selv kan afgøre hvornår.

- Jeg vil også nå at have nogle år sammen med min familie. Ser man ud over det ganske land, kan man se, at det ikke er det nemmeste at være politiker, Der falder nogle i svinget, siger Henning G. Jensen.

- Jeg vil også nå at have nogle år sammen med min familie. Ser man ud over det ganske land, kan man se, at det ikke er det nemmeste at være politiker, Der falder nogle i svinget, siger Henning G. Jensen.

Det er ønsket om at få mere tid til sig selv og familien kombineret med hensynet til tronfølgen i sit parti, der fik Aalborgs borgmester Henning G. Jensen (S) til i går at bebude for et for de fleste medlemmers vedkommende uforberedt byråd, at han ikke genopstiller ved næste byrådsvalg om to år. - Ved næste valg er jeg næsten 64 år og ved udgangen af næste byrådsperiode 68 år, så det handler meget om alder. Jeg har børn, svigerbørn og børnebørn, jeg gerne vil have mere tid til at være sammen med. Samtidig er der den situation, at der er en god afløser som ny borgmesterkandidat i form at Thomas Kastrup-Larsen, som nyder hele byrådsgruppens opbakning. En god leders opgave er også, at der er en god afløser. Nu er der to år til at lægge tingene tilrette, siger Henning G. Jensen, og tilføjer, at tidspunktet også meget handler om at stoppe på toppen og efter eget og ikke andres ønske. Henning G. Jensen har været medlem af byrådet i næsten 40 år, de seneste 14 år som borgmester. Post med omkostninger Alligevel afviser han at føle sig slidt, men samtidig er han bevidst om, at det ikke nødvendigvis ville vare ved, hvis han tog yderligere fire år i borgmesterstolen. - Det er ikke omkostningsfrit at være borgmester. Det er ikke altid, at man synes, man bliver behandlet efter fortjeneste. Det er ikke det letteste job at være politiker. Selv synes jeg nu, det er gået godt, og det er resultaterne, der tæller, siger Henning G. Jensen og nævner en uændret kommuneskat gennem sin borgmestertid, Aalborgs omdannelse fra industriby med høj arbejdsløshed til uddannelsesby, voksende indbyggertal og sund økonomi. Vægt på samarbejde - Samt et samarbejdende byråd. Det har jeg altid lagt rigtig meget vægt på, siger Henning G. Jensen, der om sit politikerforløb siger, at det har givet ham mange muligheder for at realisere noget af det, han drømte om i sin pureste ungdom. En af de opfyldte drømme var, da han som socialrådmand for mange år siden kunne melde, at ventelister var væk på ældre- og børneområdet. Spurgt, om han ikke undervejs har truffet beslutninger, han i dag fortryder, siger: - Det vil der altid være, men det synes jeg ikke, tiden er inde til at bebude nu. At Aalborgs bormester i går meddelte datoen fra sin fratrædelse vil efter hovedpersonens vurdering ikke få konsekvenser for de sidste to år af hans embedsførelse. - Nej, det bliver ikke anderledes de sidste to år. Jeg er den type, der kæmper til det sidste og som altid siger min mening - selvom det ikke altid kan betale sig. Han er da heller ikke blind for, at der kan være dem, der bifalder hans beslutning. - Det kan endda være, vi går frem ved valget, fordi nogle måske siger: "Det er godt, at vi kom af med den ældre herre, nu kommer der nyt blod, det bakker vi op om".