Henrik har besøgt alle verdens lande

28-årige Henrik Jeppesen er nu den yngste dansker, der har rejst til alle 193 lande

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HUNDBORG:Første april kunne Henrik Jeppesen skrive Eritrea i Afrika på sin meget lange liste over lande, han har besøgt. Faktisk var Eritrea det sidste af verdens i alt 193 lande, som han manglede at besøge.

Den unge globetrotter er dermed den yngste dansker, der har besøgt samtlige lande i verden. Kun én anden dansker har gjort det samme: den noget ældre globetrotter Peter Schønsted, der som 72-årig kunne vinge alle lande af på listen.

- Jeg er så glad. Det her var mit store mål, og jeg har nået det allerede i en alder af 27. Men det er også lidt mærkeligt, at det nu er slut, siger Henrik Jeppesen.

Men selvom Henrik Jeppesen har nået sit første mål er rejserne langt fra slut. Over de kommende år vil han besøge verdens 132 territorier, heriblandt steder som Antarktis og øde øer i Stillehavet. Gør han det, inden han fylder 37, er han den yngste i verden, der har besøgt samtlige 325 lande og territorier.

Og Henrik Jeppesen er allerede godt på vej. Han har besøgt de første 94 territorier. Han mangler 38.

En åben fremtid

Selvom Henrik Jeppesen har flere rekorder i sigte er de ikke forklaringen på, hvorfor han rejser. De er blot en bonus.

Derfor tager han også de sidste 38 territorier i et mere roligt tempo som afbræk fra den noget anderledes hverdag, der venter ham efter et seksårigt intenst rejseforløb.

- Der er nok at spekulere over. Nu er det tid til at tænke på fremtiden, siger Henrik Jeppesen om det, der venter forude.

De næste tre måneder bruger han i Sydafrika, hvor han har planer om at bosætte sig. Her vil han den kommende tid skrive en detaljeret bog om sine rejseoplevelser.

Han håber desuden fremover at leve at sine rejseoplevelser som forfatter, foredragsholder og de andre muligheder, der byder sig. Indtil bogen er skrevet færdig, kan man følge Henrik Jeppesens rejseoplevelser på henriktravel.com.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.