Henrik Toft: Der mangler lidt guld til samlingen

Sølvet er allerede hjemme for de danske håndboldherrer, som vil gøre alt for at slå Frankrig og snuppe guldet.

Handball - Men's Quarterfinal Denmark v Slovenia Foto: Reuters/Marko Djurica

Handball - Men's Quarterfinal Denmark v Slovenia Foto: Reuters/Marko Djurica

De danske håndboldherrer er allerede sikret sølv, men i søndagens OL-finale mod Frankrig kan holdet træde yderligere et trin op på medaljeskamlen.

Og det går stregspilleren Henrik Toft Hansen målrettet efter.

- Det bliver minimum sølv, og det er selvfølgelig fedt, men vi kan godt række ud efter guldet.

- Vi har vist karakter på det her hold og har spillet bedre og bedre i løbet af turneringen, så hvorfor skulle vi ikke bare toppe nu? spørger Henrik Toft.

At stå i en OL-finale er noget, som tidligere danske mandskaber ikke har været i nærheden af i både OL i London for fire år siden samt i Beijing i 2008.

- Det her er stort. Der har været store forventninger til det danske herrelandshold, de seneste to gange der har været OL, hvor det er endt med skuffelser.

- Nu har vi en finale tilbage, og det skal ikke slutte her. Jeg synes, der mangler lidt guld i vores samling, så nu skal vi ind og se, om vi kan få den guldmedalje, lyder det fra Henrik Toft.

Han var ved VM i Qatar sidste år og EM i Polen tidligere i år med til at ryge ud i kvartfinalen, så det er en lettelse at nå hele vejen til en olympisk finale.

- OL er specielt. Det er mit første OL, og det er hvert fjerde år, og der skal man bare være der.

- Vi er rykket tæt sammen som hold. Og ved de to seneste mesterskaber er det kvartfinalen, der har været endestationen, men nu står vi lige pludselig i en finale, og så kan alt ske, mener Henrik Toft.

I finalen venter Frankrig, som i de seneste år har været det klart bedste hold i verden, men Danmark har værktøjerne til at vinde guldet.

- Frankrig har stået i en masse finaler og er vant til det. Vi har også stået i nogle finaler for nogle år siden, så vi har også noget rutine.

- Vi mødte hinanden i gruppen. Og jeg tror, det bliver lidt den samme slags kamp. Der er måske nogle taktiske ting, der skal ændres.

- Plus vi også lige har en masse kampe i benene, og finalen bliver kamp nummer otte, så det er to trætte hold, der går på banen. Der er én kamp tilbage, og vi må finde kræfter til 60 minutter, fastslår Henrik Toft.

OL-finalen spilles søndag klokken 19.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.