Løgstør

Her bliver Pernille Vigsø Bagge præst

Folketingsmedlem tiltræder ny stilling 1. juni

Pernille Vigsø Bagge bliver ny præst i Løgstør, Løgsted, Kornum og Aggersborg 1. juni. Arkivfoto

Pernille Vigsø Bagge bliver ny præst i Løgstør, Løgsted, Kornum og Aggersborg 1. juni. Arkivfoto

LØGSTØR:Folketingsmedlem for SF, 40-årige Pernille Vigsø Bagge, bliver ny præst i kirkerne Løgstør, Løgsted, Kornum og Aggerborg. Hun tiltræder stillingen 1. juni.

Hun blev valgt til stillingen blandt otte ansøgere.

Pernille Vigsø Bagge, der selv bor i Løgstør, har bebudet at hun stopper som folketingsmedlem efter næste valg.

Formanden for menighedsrådet i Løgstør, Erling Vingborg, lægger ikke skjul på, at Pernille Vigsø Bagge som ny præst er lidt af et ”scoop”.

- Selvom Pernille er helt ny præst, så kommer hun til at løfte gennemsnittet op for faget, det tør jeg godt sige, siger Erling Vingborg, der ikke lægger skjul på, at Pernille Vigsø Bagges evne som formidler har spillet en væsentlig rolle for, at pilen kom til at pege mod hende, da menighedsrådene i Løgstør, Løgsted, Aggersborg og Kornum valgte at indstille hende til jobbet som ny præst.

- Pernille Vigsø Bagge har jo også i sit nuværende job vist helt enestående evner til at formidler budskaber - det kommer hun også til som præst, siger Erling Vigborg, der ikke vil afvise, at det at det er et kendt navn ”der er på plakaten” i de lokale kirker vil kunne lokke flere kirkegængere til.

- Det er nu ikke sådan vi har tænkt det, men det gør ikke noget, hvis der kommer flere i kirkerne. Det vil da bare være dejligt, siger Erling Vingborg, der glæder sig over, at Pernille Vigsø Bagge i forvejen bor i Løgstør og derfor på forhånd kender mange af de nye sognebørn.

Inden Pernille Vigsø Bagge kan indsættes, skal hun ordineres som ny præst. Det sker i Viborg Domkirke 22. maj.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.