Frederikshavn

Her bygger de Frederikshavns nye fordør

Frederikshavns nye trafikterminal kan tages i brug til jul - projektet indeholder også en ny REMA 1000

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Den ny trafikterminal forventes klar inden jul. Hele området skal stå færdigt til maj 2017. Foto: Peter Broen

FREDERIKSHAVN:Den har været længe undervejs, men nu sker der noget.

Udgravningen til Frederikshavns nye trafikterminal ved banegården er i fuld gang, og holder tidsplanen denne gang, vil buspassagererne kunne stige om brod i busserne i de nye perroner på Kragholmen omkring juletid.

Det er godt to år siden lokalplanen for området blev vedtaget i byrådet, og siden har der været stille om projektet, men nu er bulldozere og gravemaskiner rykket ind på hjørnet af Skippergade og Kragholmen lige over for Krudttårnet.

Det er her "Frederikshavns nye fordør" skal ligge - som en imødekommende velkomst til byens gæster, der samtidig letter skiftet mellem bus og tog, og skiftet mellem individuel og kollektiv transport.

Som en sidegevinst flyttes byen tættere på det trafikale knudepunkt, som også kommer til at indeholde en ny REMA 1000-butik.

Bedre forhold for cyklister

I den nye trafikterminal får busserne indkørsel fra Kragholmen, mellem det tidligere Carlsberg-depot og den nye REMA 1000-butik.

På hjørnet af Skippergade og Kragholmen starter "Kilen", et adgangsareal, der leder op til stationsbygningens hovedindgang.

Bilerne i nordkørende retning vil stadig kunne dreje ind på P-pladsen umiddelbart efter "Dynen", den store sten, der ligger ved siden af pumpestationen, men til gengæld bliver der lukket for højresving ved lyskrydset på Kirkepladsen.

- Det sker for at sikre cyklisterne, der lever livet farligt i det trafikerede kryds.

P-pladserne bliver bibeholdt med få kosmetiske ændringer, og der laves nye ledelinjer for synshandicappede og ny belægning over det hele.

P-pladser på gamle busareal

Når trafikterminalen er flyttet, bliver der mulighed for parkering uden tidsbegrænsning på det store område, hvor busserne holder i dag mellem posthuset og politistationen, så trykket på P-pladser i midtbyen lettes betragteligt.

Cyklisterne kan se frem til bedre forhold. Der bliver mulighed for at parkere cyklen i et aflåst skur. Der bliver bokse til opbevaring af cykelhjelme, og der bliver et lille værksted, hvor cyklisterne kan foretage de mest simple reparationer og få pumpet cyklerne.

Kommunen vil ifølge ingeniør Jane Rosenbæk Olesen fra Park & Vej rejse informationstavler om hele byggeriet i løbet af de kommende uger.

Den nye trafikterminal opføres med knap 4 millioner kroner i støtte fra Transportministeriets "Fremkommelighedspulje".

Puljen Til Mere Cykeltrafik støtter med 1,1 millioner kroner.

Den samlede pris løber op i omkring 11 millioner kroner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.