Hele landet

Her er årets mest sete biograffilm

For andet år i trak topper succesforfatteren Jussi Adler-Olsen biograflisten over de mest sete film

Arkivfoto

Arkivfoto

HELE LANDET: Succesforfatteren Jussi Adler-Olsen fortsætter sin sejrsgang på biograflærredet.

I 2014 var filmen ”Fasandræberne” således den mest sete film med 748.810 solgte billetter i de danske bigrafer, fremgår det af Danmarks Statistik.

Filmen er baseret på Adler-Olsens bog af samme navn og er filmatiseret af Zentropa.

Også i 2013 var en filmatiseret Jussi Adler-Olsen bog topscorer blandt de mest sete film - her var det filmatiseringen af ”Kvinden i buret”, som 691.000 danskere løste billet til.

Begge film baserer sig på vicekriminalkommissær Carl Mørcks (Nikolaj Lie Kaas) efterforskning i ”Afdeling Q”, hvor han genoptager gamle mordsager med sin makker Assad (Fares Fares).

Også i fremtiden kan krimi-makkerparret indtjene flere solgte biografbilletter, da der endnu er to film om Afdeling Q i vente fra Zentropa.

Fra Adler-Olsens 748.810 solgte biografbilletter er der et stykke ned til nummer to på listen fra Danmarks Statistik. Her kommer ”Klassefesten 2 - Begravelsen” ind på en andenplads med 596.601 solgte billetter.

”Klassefesten 2 - Begravelsen” er en dansk komediefilm med de danske skuespillere Nikolaj Kopernikus, Anders W. Berthelsen og Troels Lyby i hovedrollerne.

Filmen er en efterfølger til ”Klassefesten” fra 2011, der også solgte godt i de danske biografer.

Mens de danske film sidder på første- og andenpladsen, går tredjepladsen til et udenlandsk biografhit. Her er der også tale om en gammel kending, med den udenlandske instruktør Peter Jacksons ”Hobbitten” der solgte 476.240 billetter i de danske biografer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst