EMNER

Her er årets største politiske kovendinger

Der er både skiftet standpunkt og lavet kovendinger i 2013

Lars Løkke Rasmussen (V) - Han kunne ikke fremlægge de meget omtalte GGGI-bilag på grund af ”globale regler”, hvorefter han få dage senere fremlagde bilagene til det såkaldte maraton-pressemøde. Arkivfoto: Liselotte Sabroe, Scanpix 2013

Lars Løkke Rasmussen (V) - Han kunne ikke fremlægge de meget omtalte GGGI-bilag på grund af ”globale regler”, hvorefter han få dage senere fremlagde bilagene til det såkaldte maraton-pressemøde. Arkivfoto: Liselotte Sabroe, Scanpix 2013

KØBENHAVN:Både regerings- og oppositionspartierne har skiftet standpunkt og holdning og lavet kunstfærdige kovendinger året igennem. Her er de største:

- Regeringspartierne - Barsel til mænd, der først blev skrottet under stort rabalder og Margrethe Vestagers (R) udmelding om ”ægte løftebrud”. Derefter blev erstatningsmodellen med flere penge til forgangsfamilier heller ikke vedtaget.

- Regeringen - Vedtog selskabsskattelettelser, selvom Henrik Sass Larsen (S), Bjarne Corydon (S) og Mette Frederiksen (S) et halvt år før i en fælles kronik sagde blankt nej til at gå den vej.

- Liberal Alliance - Først var partiet for en folkeafstemning om patentdomstolen, og kort tid efter meldte det ud, at det er imod.

- Venstre - Først støttede de folkeskolereformen og gik derefter over til at støtte regeringen i opgøret med De Konservative.

- Det Radikale Venstre - Partiet kørte kampagnen ”Vi tror. Også på lærerne”. Under lærerkonflikten følte mange lærere sig svigtede af De Radikale, som traditionelt ses som værende lærernes parti.

- Venstre - Som åbnede for brugerbetaling på lægebesøg, og få timer senere trak de forslaget tilbage.

- Regeringspartierne - De gik ind for åbenhed i regeringsgrundlaget, og derefter gennemføre de offentlighedsloven, som blandt andet lukker ned for offentlighedens adgang til lovgivningsprocesserne på Christiansborg.

- Regeringen - Som sendte solcellebrevet om rigsrevisorernes undersøgelse af solcellesagen, selvom man i regeringsgrundlaget fastslår, at ”Regeringen vil respektere henstillinger fra Statsrevisorerne og Ombudsmanden. Regeringen vil sikre, at Ombudsmanden og Rigsrevisor har adgang til relevante dokumenter.”

- Lars Løkke Rasmussen (V) - Han kunne ikke fremlægge de meget omtalte GGGI-bilag på grund af ”globale regler”, hvorefter han få dage senere fremlagde bilagene til det såkaldte maraton-pressemøde.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.