Her er Barcelonas nye træner

Luis Enrique skal være ny Barcelona-træner. Han har underskrevet en kontrakt på to år

Luis Enrique er ny mand i spidsen for FC Barcelona. Foto: CESAR RANGEL/Scanpix
Fodbold 19. maj 2014 20:48

BARCELONA: FC Barcelona ansætter Luis Enrique som ny træner. Det meddeler klubben på sin hjemmeside. Her skriver klubben i en kort meddelelse, at Enrique har skrevet under på en toårig kontrakt.

- Barcelonas bestyrelse bekræfter her til aften Luis Enrique Martineza som den nye træner for førsteholdet, lyder det i meddelelsen.

Spanske medier har gennem en længere periode taget det som en kendsgerning, at den tidligere Barcelona-stjerne ville blive klubbens nye træner.

Stor succes

Enrique har haft stor succes som træner for Celta Vigo i denne sæson, men i sidste uge meddelte han, at han ville stoppe i dette job.

Da Barcelonas træner Gerardo Martino så lørdag trådte tilbage som træner for klubben efter at have tabt kampen om det spanske mesterskab, var vejen banet for en offentliggørelse af Enrique som træner.

Martino fik bare en enkelt sæson for Barcelona, men skuffede ved at blive nummer to i den spanske liga og pokalturnering, og det blev til et skuffende exit fra Champions League i kvartfinalen.

Stor spiller

Luis Enrique var en stor spiller for Barcelona i perioden fra 1996 til 2004. Forinden havde han optrådt for ærkerivalen Real Madrid fra 1991 til 1996.

Som træner lagde han i 2008 ud for Barcelona for klubbens B-hold. I 2011 fik han jobbet som Roma-træner, inden han i 2013 blev træner for Celta Vigo.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...