Her er danskernes Oscar-favoritter

Det er stor forskel på, hvem anmeldere og Oscar-kendere tror løber med de eftertragtede Oscar-statuetter i forhold til folkets favoritter.

"And the Oscar goes to ..."

På søndag bliver verdens fornemmeste filmpris uddelt, når den 87. udgave af Oscaruddelingen bliver afholdt i Hollywood. Her bliver de gyldne statuetter uddelt til de mest rørende og kraftfulde præstationer, men den er stor forskel på, hvem Oscar-kendere og anmeldere spår som aftenens vindere i forhold til folket.

Det viser en analyse, som søgegiganten Google har lavet på baggrund af antallet af søgninger på de nominerede skuespillere og film fra 1. januar til 12. februar i år.

Det er blandt de populære mainstream-skuespillere, at danskerne har deres favoritter til at snuppe en af de eftertragtede Oscar-statuetter.

Ifølge danskerne er det Hollywood-darlingerne Bradley Cooper og Reese Witherspoon, der topper årets hovedroller med flest søgninger, mens det ifølge anmeldere og Oscar-kendere bliver Eddie Reymayne og Julianne Moore, der går derfra med statuetten i hånden.

- Selv om Hollywood kan svælge i et fremragende selvportræt af en falleret skuespiller som Birdman, er det ikke nødvendigvis det, som den almindelige amerikaner eller dansker finder spændende og underholdende, siger Christine Sørensen, der talsperson for Google Danmark, og henviser til skuespilleren Michael Keaton, der er blandt favoritten Eddie Reymaynes største konkurrenter.

Patricia Arquette, J.K. Simmons, Julianne Moore og Eddie Reymayne er ikke store blockbuster-skuespillere, men har vundet alle de store skuespilpriser og forventes at lave hattrick til søndagens Oscar, da de alle har vundet en BAFTA og en Golden Globe for deres nominerede roller.

Hovedprisen for årets bedste film står ifølge bookmakerne mellem "Birdman" og "Boyhood," mens "Imitation Game" er folkets vinder med langt flere søgninger end de andre.

I alt har otte danske film tidligere vundet en Oscar-statuette, mens den dansk/amerikanske skuespiller Viggo Mortensen har været nomineret for bedste mandlige hovedrolle.

Newspaq

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.