Her er de største selskabstømmere

Ny Højesteretsdom giver mulighed for, at selskabstømmernes rådgivere kan trække erstatninger fra i skat.

Her er de største selskabstømmere

Der blev hentet millioner ud af slumrende firmaer, da selskabstømmerne kastede sig over dem. Det fik den tidligere skatteminister Ole Stavad (S) til at kalde sagerne for "Danmarkshistoriens største tyveri". Her er et par af de største:

Stiedl-sagen: I 2009 blev Bjørn Stiedl sendt seks år i fængsel af Østre Landsret for at have snydt statskassen for omkring 300 millioner kroner. Ankesagen var 10 år undervejs og endte med at give et års rabat i forhold til byrettens dom.

Fischer-sagen: Med den tidligere advokat Poul Fischer i spidsen blev flere forretningsmænd i 2004 dømt for skyldnersvig for cirka 320 millioner kroner. Fischer og to andre fik hver syv års fængsel.

Sejerøe-Olsen: Advokat Jens Sejerøe-Olsen blev i 2001 idømt fem års fængsel ved Vestre Landsret for at være hovedmanden i handlen med 21 overskudsselskaber, der blev tømt for 105,4 millioner kroner.

Ronald Sørensen: I 2000 idømtes selskabstømmeren Ronald Sørensen ved Østre Landsret fire et halvt års fængsel for selskabstømning. Skattevæsenet blev snydt for 75 millioner kroner.

Jan Mikkelsen: Den tidligere slagtersvend fik i 1999 fem års fængsel for selskabstømning og skyldnersvig for 97 millioner kroner.

/ritzau/