Frederikshavn

Her er der altid plads til hunde

På den Internationale Førerhundedag blev to restauranter i Frederikshavn hyldet for altid at byde hunden med til bords

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Der er aldrig sat spørgsmålstegn ved, om førerhunden må komme ind på Jerry’s Restaurant. Det blev der onsdag sagt tak for. Foto: Kurt Bering

FREDERIKSHAVN:Regnvåde poters trippen på et trægulv. Ellers ikke en lyd. Ti førerhunde, deres ejere og ledsagere i Farmors lille café på Danmarksgade i Frederikshavn fylder - men så heller ikke mere.

29. april, var det International Førerhundedag. Dansk Blindesamfunds førerhundebrugere brugte anledningen til at sætte fokus på gæstfriheden for Danmarks knap 260 førerhunde og deres ejere.

- Der er cirka 15 førerhunde i Vendsyssel, så det er et flot fremmøde, siger konsulent i Dansk Blindesamfund og ejer af førerhunden Chang, Marlene Pedersen.

Mere sniffen end normalt

Ærindet for de mange fremmødte var, med blomster og diplom, at sige tak til to restauranter i Frederikshavn, der har været specielt gæstfrie over for blinde, svagtseende og deres hunde - Farmors Café på Danmarksgade og Jerry’s Restaurant i Amaliegade.

- Vi har valgt to, og vi kunne sagtens have valgt nogle flere, men det er jo også for at sige til de restauranter, hvor vi ikke er velkomne, at der findes steder, der gladelig byder os indenfor, siger Marlene Pedersen, der fortæller, at der generelt er velvilje blandt restauratørerne.

Der var lidt mere sniffen end normalt. Men med 10 førerhunde i flok hen ad gågaden på vej mod Jerrys Restaurant ville alt andet nok være utænkeligt.

Generelt stor åbenhed

Lene Knudsen fra Frederikshavn følges med femårige Onita. Hun er norsk, derfor stavemåden.

- Jeg har da oplevet at blive afvist masser af gange.

- Men i Frederikshavn er der generelt stor åbenhed. Det er der da heldigvis, for alt andet stiller os jo ikke frit, fortæller Lene Knudsen, der har fremhævet Jerrys som specielt gæstfrit.

- Vi kommer tit herned og spiser. En af grundene er, at der aldrig er stillet spørgsmålstegn ved, om vi måtte komme ind.

For indehaver, Erik Hauch, kom prisen som en overraskelse.

- For mig er det jo en selvfølge, at førerhunde kan komme ind. Det er jo et arbejdsredskab for dem. Hvis der er nogen, der siger nej, så burde de skamme sig, mener han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.