Her er det ubrugelige guld værd

De sidste rester af Nørresundby Banks sparegrise, sponsortrøjer, - tasker og andre sponsorgaver sendes til Afrika

Bine Martine Goriog Thomas Vinther (foto)
Nørresundby Bank er en saga blot. Men ikke i Afrika. I efteråret vil sponsortrøjer, -tasker, sparegrise og vendespil med den nu hedengangne maskot, vikingen Triske, blive betragtet som skatte, lover Poul Risager (tv) og Anders Stenild, medlem af Nørresunby Aalborg Rotary Club og tovholder for klubbens projekt i Uganda.
Nørresundby 29. juli 2015 08:13 - Opdateret 29. juli 2015 09:50

NØRRESUNDBY: - Prøv at se den her - det er kvalitet. Der er også børnestørrelser, fortæller Anders Stenild, mens han trækker en lyseblå t-shirt op af en af de mange kasser i sin lade.

Et logo pryder trøjens bryst. ”Nørresundby Bank”, står der.

- Alt det her er ubrugeligt, nu hvor Nørresundby Bank bliver til Nordjyske Bank, påpeger Anders Stenild og slår ud med armen mod stakkevis af brune papkasser.

Hver og en er proppet til randen med trøjer, rygsække, papir og sågar vendespil. De bærer alle det samme, ubrugelige, logo.

- Det skulle have været destrueret, hvis vi ikke havde fået det, fortæller Anders Stenild og forklarer, at det alene skyldes gode kontakter, at kasserne i dag står i hans lade, klar til at blive pakket ned i kæmpestore trækasser.

Hele baduljen bliver fredag sendt af sted til Uganda i Afrika, hvor Aalborg Nørresundby Rotary Club, som Anders Stenild er medlem af, gennem flere år har haft et samarbejde med en lokal Rotaryklub om at hjælpe dem, der trænger til en håndsrækning.

Symaskiner, tøj og tasker

Fire store trækasser er allerede stablet på benene. Hver og én indeholder symaskiner af ældre udgave. Symaskinerne er doneret, fordi de ganske enkelt ikke er brugbare længere i en forbrugsorienteret vestlig verden - men i Afrika er de deres vægt værd i guld, så længe de virker. I Uganda kan en symaskine betyde alt for en enlig mor.

- Hvis man giver kvinder muligheden for at tjene deres egne penge, får de færre børn - de bliver uafhængige af mandens indkomst, forklarer Anders Stenild, der ikke er i tvivl om, at de mange børn, der bliver født i Afrika, kan udvikle sig til en katastrofe for regionen.

Ved at give kvinderne mulighed for at få fod under eget bord, kan man ændre på udviklingen og sikre både dem, deres børn og efterkommere en bedre tilværelse, forklarer Anders Stenild. Af selvsamme grund bliver trøjer, rygsække og andre skatte omhyggeligt pakket omkring symaskinerne, så de kan overleve den lange rejse fra Nørresundby til Ugandas hovedstad, Kampala.

Det gør en forskel

- Jeg tror, de kommer til Uganda i oktober, vurderer Anders Stenild, der ryster på hovedet ved tanken om de mange, der skal bestikkes, før kasserne når deres mål. Ved vejs ende vil han og flere af Nørresundby Aalborg Rotary Club stå parat til at tage imod for at sikre, at alt bliver fordelt retmæssigt.

Igennem de seneste år har den lokale Rotary Club indgået et samarbejde med Kampala Rotary Club, et samarbejde, der har vist sig at være mere end gunstigt. Det er kvinder, der står i front for klubben, og de får ting til at ske, forklarer Anders Stenild, der brænder for sagen. For det nytter noget, understreger han.

- Vi har bidraget til at bygge en skole og støtter de unge, der har evnerne til at gå på universitetet. Og dem, der ikke har de evner, støtter vi på anden vis - for eksempel ved at give dem symaskiner, siger Anders Stenild.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...