Her er DF's ni krav til finansloven

Her er DF's ni krav til finansloven

* Boligjobordningen skal fortsætte. Ordningen betyder, at man som ejer, lejer eller andelshaver af en bolig kan få tilskud til servicearbejde (rengøring og børnepasning) og renovationsarbejde i bolig. Det indebærer blandt andet pensionisters hjemmeserviceordning.

* Regeringen skal øge indsatsen mod lønpres fra Østeuropa. Det skal ske ved, at der altid forlanges dokumentation for, at danske løn- og arbejdsforhold overholdes, når der er tale om offentligt finansierede projekter. Der skal afsættes yderligere midler til kontrolforanstaltninger. Samtidig skal regeringen forpligte sig til - i EU - at stille forslag om nye regler, der betyder, at arbejdskraftens frie bevægelighed kan sættes ud af kraft, når lønniveauet mellem to lande er på et vist niveau.

* Regeringen skal øge antallet af fleksjob.

* Regeringen skal sikre større konkurrencedygtighed for danske virksomheder. Konkret skal fedtafgiften og forhøjelsen af sukkerafgiften afskaffes i en erhvervsskattepakke.

* Udlændingepolitikken må ikke lempes yderligere. I forbindelse med finanslovaftalen, skal det aftales, at der ikke det kommende år, hvor aftalen gælder, kan ske lempelser af udlændingepolitikken, uden at partierne bag finanslovaftalen er enige.

* Der skal laves en grænsehandelspakke, der reducerer den fordel, danskerne ser ved at handle uden for landet. Konkret skal afgifterne på øl og sodavand sættes ned.

* Regeringen skal opprioritere en række områder inden for social- og sundhedsområdet. Konkret foreslår DF, at der afsættes ressourcer til målrettet at bekæmpe prostatakræft, ligesom der på socialområdet bør afsættes en pulje til at sikre flere demensboliger til ældre.

* Regeringen skal gøre mere for landdistrikterne. Konkret skal den såkaldte nedrivningspulje genetableres, så faldefærdige huse kan fjernes. Derudover skal der være et egentligt statsligt medansvar for tilstrækkelige internetforbindelser.

* Der skal afsættes penge til at værne om den danske kulturarv. Der skal afsættes midler til Den Gamle By i Aarhus, Fregatten Jylland, Gl. Estrup, kulturminder i udlandet som tidligere der stillet midler i udsigt til, ligesom regeringens ønske om at indføre brugerbetaling på Statens Museum for Kunst bør afvises. Desuden etableres en pulje til bevarelse af dansk kulturarv i områderne uden for hovedstadsområdet, som kommuner og institutioner kan søge.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst