Her er DF's ni krav til finansloven

Her er DF's ni krav til finansloven

* Boligjobordningen skal fortsætte. Ordningen betyder, at man som ejer, lejer eller andelshaver af en bolig kan få tilskud til servicearbejde (rengøring og børnepasning) og renovationsarbejde i bolig. Det indebærer blandt andet pensionisters hjemmeserviceordning.

* Regeringen skal øge indsatsen mod lønpres fra Østeuropa. Det skal ske ved, at der altid forlanges dokumentation for, at danske løn- og arbejdsforhold overholdes, når der er tale om offentligt finansierede projekter. Der skal afsættes yderligere midler til kontrolforanstaltninger. Samtidig skal regeringen forpligte sig til - i EU - at stille forslag om nye regler, der betyder, at arbejdskraftens frie bevægelighed kan sættes ud af kraft, når lønniveauet mellem to lande er på et vist niveau.

* Regeringen skal øge antallet af fleksjob.

* Regeringen skal sikre større konkurrencedygtighed for danske virksomheder. Konkret skal fedtafgiften og forhøjelsen af sukkerafgiften afskaffes i en erhvervsskattepakke.

* Udlændingepolitikken må ikke lempes yderligere. I forbindelse med finanslovaftalen, skal det aftales, at der ikke det kommende år, hvor aftalen gælder, kan ske lempelser af udlændingepolitikken, uden at partierne bag finanslovaftalen er enige.

* Der skal laves en grænsehandelspakke, der reducerer den fordel, danskerne ser ved at handle uden for landet. Konkret skal afgifterne på øl og sodavand sættes ned.

* Regeringen skal opprioritere en række områder inden for social- og sundhedsområdet. Konkret foreslår DF, at der afsættes ressourcer til målrettet at bekæmpe prostatakræft, ligesom der på socialområdet bør afsættes en pulje til at sikre flere demensboliger til ældre.

* Regeringen skal gøre mere for landdistrikterne. Konkret skal den såkaldte nedrivningspulje genetableres, så faldefærdige huse kan fjernes. Derudover skal der være et egentligt statsligt medansvar for tilstrækkelige internetforbindelser.

* Der skal afsættes penge til at værne om den danske kulturarv. Der skal afsættes midler til Den Gamle By i Aarhus, Fregatten Jylland, Gl. Estrup, kulturminder i udlandet som tidligere der stillet midler i udsigt til, ligesom regeringens ønske om at indføre brugerbetaling på Statens Museum for Kunst bør afvises. Desuden etableres en pulje til bevarelse af dansk kulturarv i områderne uden for hovedstadsområdet, som kommuner og institutioner kan søge.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.