Her er Enhedslistens 10 forslag til kontanthjælpsreform

Her er Enhedslistens 10 forslag til kontanthjælpsreform

1. Flere tilbud om ordinært arbejde på overenskomstmæssige vilkår eller uddannelse.

2. Flere valgmuligheder, tilbud, aktiviteter og rådgivning, som tilrettes den enkelte og gives med udgangspunkt i den lediges ønsker og forudsætninger samt arbejdsmarkedets behov.

Dog skal et tilbud, med mindre det retter sig mod et område, hvor der er mangel på arbejdskraft, tage udgangspunkt i den lediges ønsker. Ret til at deltage i aktiviteter og tilbud.

3. Den særligt lave ungesats skal søges afskaffet/forhøjet, så unge får samme kontanthjælp som andre mennesker.

4. Ægtefælleafhængigheden skal søges afskaffet/mindsket. Man kan eventuelt starte med at fjerne den for arbejdsløse, der mister retten til dagpenge.

5. Det skal kunne betale sig at arbejde. Derfor indføres en bagatelgrænse for indtægter på op til 2000 kroner per måned, hvor der ikke sker nogen modregning i kontanthjælpen. Herefter modregnes time for time i kontanthjælpen i stedet for krone for krone.

6. Flest mulige sanktioner skal fjernes.

7. Der må ikke inddrives hverken offentlig eller privat gæld ved træk i kontanthjælp, heller ikke når det drejer sig om daginstitutionsbetaling, togbøder, licens og p-bøder. Som udgangspunkt har kontanthjælpsmodtagere ikke nogen betalingsevne.

8. Færre useriøse private aktører i kontanthjælpssystemet - a-kasser og fagforeninger skal inddrages.

9. Helhedsorienteret tværfaglig sagsbehandling, hvor alle har én fast sagsbehandler og hvor der fokuseres på tilbud om arbejde eller uddannelse, hvis borgeren ikke har andre problemer.

10. Mere tid og flere midler til efteruddannelse af socialfagligt personale.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.