Her er forløbet om Storstrømsbroen

Forhandlingerne om at finde finansiering til en ny Storstrømsbro har stået på længe. Se her de største knaster

Her er forløbet om Storstrømsbroen

Storstrømsbroen forbinder Sjælland og Falster og er del af den såkaldte fugleflugtslinje mellem Skandinavien og Nordtyskland.

Forhandlingerne om en ny Storstrømsbro er flere gange udskudt. Den store knast i forhandlingerne er finansieringen af broen.

* Regeringen vil hente de 3,9 milliarder kroner i den såkaldte infrastrukturfond, der indeholder penge til forskellige trafikprojekter.

* Det har oppositionen sagt nej til med den begrundelse, at der er mange andre vejprojekter, som også skal bruge penge fra den fond.

* Oktober 2011 finder Banedanmark flere revner i den eksisterende bro, hvorefter broen bliver lukket i nogle uger for at blive repareret.

* I regeringens finanslovforslag for 2013 lægger transportminister Henrik Dam Kristensen (S) op til, at regeringen vil bruge 3,9 milliarder kroner fra Infrastrukturfonden til en ny bro med dobbeltsporet jernbane.

* I november vil Venstre og Dansk Folkeparti finansiere projektet med de fremtidige indtægter fra den kommende forbindelse mellem Danmark og Tyskland over Femern Bælt.

* I december skifter oppositionen kurs. Venstre, Konservative og Liberal Alliance erkender, at pengene ikke kan findes i Femern-forbindelsen. I stedet bakker partierne nu op om et forslag fra Dansk Folkeparti om at finde pengene til broen i Sund & Bælt, der blandt andet driver Storebæltsbroen.

* Få dage senere går et alternativt finansieringsforslag fra Venstre på, at halvdelen skal findes fra Storebæltsbroen. Den anden halvdel skal findes i Infrastrukturfonden.

* Tirsdag i denne uge præsenterede Henrik Dam Kristensen forligsparterne i blå blok for et nyt udspil, der skal bygge bro over uenighederne.

* Ifølge Altinget.dk er regeringen parat til at give 600 millioner kroner ekstra til vejinvesteringer for at lande en aftale om Storstrømsbroen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.