Her er holdånd i hallen og i byen

I 14 år har man ønsket en stor udvidelse af Tornby Hallen, og nu er det virkelighed

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

TORNBY:En mærkedag i Tornbys historie. Sådan beskrev formand for Tornby Hallen René Jensen lørdag 22. april 2017. Den dag kunne man indvi den nye store tilbygning, som har kostet masser af viljestyrke og 11 million kroner.

Til at klippe snoren havde man inviteret borgmester Arne Boelt (S), og han fik tak fordi, han kom, men ikke det sædvanlige tak for samarbejdet og opbakningen. I stedet sagde formanden René Jensen.

- Der har været mange politiske bump på vejen, men vi har fået dem jævnet ud med en ordentlig og god dialog. Men vi har også været lidt stædige. Det hjælper at være stædige på den gode måde. Vi var ved at opgive, men blev ved med at kæmpe, og i dag er vi stolte over, at kunne åbne vores hal.

Tilsagn i 2013

Borgmester Arne Boelt svarede blandt andet, at politikere skal se på den samlede udvikling i kommunen, og derfor havde kommunen især prioriteret at støtte byggeri i Hjørring. Byrådet gav dog i 2013 tilladelse til at Tornby Hallen og Tornby Idrætsforening (TIF) må optage et lån i banken på 11 millioner kroner til det omfattende renoveringsprojekt. Ti år efter de lokale Tornbyborgere i 2003 begyndte at arbejde på projektet, fordi man manglede faciliteter.

- Det handlede også undervejs om, at få overbevist realkredit-institutterne om, at de skulle låne os penge. At vi her i Tornby tror på, at vi er udødelige og på ingen måde er ved at dø som lokalsamfund, uddybede René Jensen over for NORDJYSKE efterfølgende.

Her kom begrebet Tornby i Bevægelse ind i billedet, som borgmesteren i øvrigt roste borgerne for at have udtænkt.

Tornby i bevægelse

Rene Jensen forklarer:

- Der manglede stadig nogle penge, så vi tænkte Tornby i Bevægelse, som blev startet op. Primusmotor i forbindelse med hele indsamlingen Tornby i Bevægelse, donationerne fra fonde samt dialogen med kommunen har været Jens Otto Størup, som jeg gerne vil sende en særlig tak, siger han.

Man sendte simpelthen indsamlingshold på gaden, som besøgte private borgere. 150 donerede penge via en DGI konto, hvorved man får fradrag for sit bidrag.

- Dette satte skub i tingene og vi var rundt hos de erhvervsdrivende i vores område, hvor 50 virksomheder bidrog. Vi havde et ambitiøst mål på en million kroner, men er rigtig stolte af at kunne meddele at vi nu har passeret 1,1 million kroner, sagde han foran forsamlingen.

- Her vil jeg gerne takke vores indsamlerhold for en rigtig stor og vedholdende indsats. Det har været grænseoverskridende for flere af os at gå rundt med hatten i hånden, men efterhånden som vi kunne se at bidragene kom ind og vi blev taget godt imod, så hjalp det på motivationen.

Resultatet blev inklusiv støtten fra fonde, at de selv kom med 25 procent af byggesummen på de 11 millioner kroner.

- Det er holdånd, fællesskab og sammenhold, fastslog René Jensen.

200 har taget en tørn

Han vurderer at op mod 200 mennesker har taget del i projektet undervejs-

- I påsken gik 40 unge heroppe i hallen og byggede saunaen og den overdækkede terrasse. Tak til alle bidrag store som små.

René Jensen sørgede endelig også for at takke Henning Siggaard, som har været halinspektør siden 1979, da hallen blev opført, og som har arbejdet intenst for at få tilbygningen realiseret.

Hovedpersonen Henning Siggard, der nu har givet nøglerne videre til Martin Jepsen, sagde:

- Vi har fået en tilbygning, som måske er ikke er så flot som arkitekten gerne ville, men den er funktionel, og kan bruges til mange forskellige ting, så jeg er glad.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.