Her er Jonas Dals afløser

Esbjerg ansætter den tidligere Randers-træner Colin Todd som ny cheftræner på en etårig aftale

Esbjerg ansætter Colin Todd som cheftræner. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Sport 8. juli 2016 14:14

ESBJERG: Esbjerg har fundet afløseren for den fyrede træner Jonas Dal. Det bliver Colin Todd, som tiltræder som ny cheftræner i Esbjerg.

Den tidligere Randers-træner har underskrevet en etårig kontrakt med mulighed for forlængelse i Esbjerg.

Den engelske træner hilste efter fredagens træning på sin kommende spillertrup, og han afløser nu Lars Lungi Sørensen, der har styret truppen på træningslejren i den seneste uge.

Tilbage på sporet

- Jeg ser frem til udfordringen i Esbjerg, og jeg ser frem til at arbejde med spillerne. Det er en udfordring for mig, og det ville det også være, hvis jeg tog over i Brøndby eller FC København.

- Da jeg kom til i Randers i 2012, spillede vi mod Esbjerg i pokalfinalen, og de gjorde det godt i den periode. Nu har der så været en bølgedal, og vi skal tilbage på sporet igen, siger Todd til klubbens hjemmeside.

Som spiller blev Todd to gange engelsk mester med Derby og spillede 27 kampe for det engelske landshold i perioden 1972-1977 i en aktiv karriere, han først sluttede som 35-årig i 1984.

Vil tage tid

I de seneste fire år har han været cheftræner i Randers, hvor højdepunktet var bronzemedaljen i sæsonen 2012/2013, hvor han også mødte Esbjerg i pokalfinalen.

- Når man ser hele setuppet og stadionet i Esbjerg, så er det en klub, som ønsker at gøre det godt, men vi har hård konkurrence fra andre klubber. Jeg ser Esbjerg som en god klub, men det vil tage tid, og jeg kan ikke trylle fra den første dag.

- Vi starter med et svært program mod Brøndby og FC København, men ingen kampe er nemme, og nu skal vi bare vinde nogle kampe, siger Todd.

Sejrede i Randers

Han indledte sin trænerkarriere i 1990 i Middlesbrough og har siden trænet en lang række engelske klubber som Bolton, Derby og Bradford, inden han første gang gjorde sit indtog i dansk fodbold i 2007, hvor han overtog trænersædet i Randers.

Todds sidste kamp i Randers FC endte med en 3-1-sejr over hans kommende hold fra Esbjerg.

Han vil være til stede på stadion, når klubben lørdag klokken 13 møder Viborg på Blue Water Arena i sommerens sidste træningskamp under Lars Lungi Sørensens ledelse, inden han søndag har sin første træning med spillertruppen.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...