Her er skattereformens forhandlingsforløb

Både Venstre og Dansk Folkeparti har forladt forhandlingerne om en skattereform. Lars Løkke er ude at rejse.

Her er skattereformens forhandlingsforløb

Tirsdag den 29. maj: Regeringen fremlægger deres bud på en skattereform - herefter indbydes partierne til forhandlinger.

Torsdag den 14. juni: Dansk Folkeparti forlader definitivt forhandlingerne. Lars Løkke Rasmussen og Venstre melder sig på banen med et forslag om at finde alternative løsninger for at få forhandlet en reform på plads.

Søndag 17. juni: Regeringen afviser Vestres skatteudspil. Ifølge Finansministeriet er det underfinansieret.

Venstre afviser, at oplægget ikke hænger sammen.

- Vi har ikke meldt os ud af samarbejdet, vi er blevet meldt ud, siger Lars Løkke Rasmussen (V) søndag, hvor han meldes på vej til FN-klimamøde Rio de Janeiro.

Søndag 17. og mandag 18. juni: Regeringen forhandler videre med Liberal Alliance, De Konservative og Enhedslisten.

Samtidig kritiserer De Konservatives leder Lars Barfoed, at hverken Venstre eller regeringen efterhånden er i stand til at gennemskue det spil, de har gang i.

Tirsdag den 19. juni: Mens regeringen fortsat forhandler til begge sider, kommer det frem, at Lars Løkke ikke er rejst direkte til Rio, men over USA for at hente sin datter.

Han ankommer til Rio onsdag og skriver på Facebook, at regeringen har kendt hans rejseplaner, og at han og finansminister Bjarne Corydon (S) har "lagt arm" for at prøve at finde en fælles forhandlingsramme inden afrejsen, hvad der dog ikke lod sig gøre.

Venstre har ellers igen og igen fremhævet, at det var mødet i Rio, der er årsag til, at partiet ikke deltager i skatteforhandlingerne i perioden mellem søndag den 17. juni og helt frem til tirsdag den 26. juni.

Og at det var en provokation af regeringen at lægge forhandlingerne i weekenden.

Finansministeriet bekræfter over for Ritzau, at ministeriet har været bekendt med Løkkes rejseplaner.

/ritzau/