New York

Her er verdens rigeste mennesker

Det er ingen hemmelighed, at Bill Gates er rig. Men der er også danskere på listen over verdens rigeste

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

NEW YORK: Der har i årevis været penge i at levere software til computere, og sådan er det også nu. Det kan Bill Gates skrive under på.

Han er en af grundlæggerne af Microsoft. Tirsdag er han atter blevet udnævnt af magasinet Forbes til verdens rigeste mand på den årlige liste over velbjærgede mennesker.

Det er 17. gang i de seneste 22 år, at han topper listen.

Bill Gates har ifølge listen en formue på 74 milliarder dollar. Det svarer efter dagskursen til omkring 507 milliarder kroner.

Luft til nummer to

Det er ellers gået lidt tilbage for den 60-årige Bill Gates, der ifølge Forbes er blevet 4,2 milliarder dollar fattigere i forhold til 2015.

Men hans formue er alligevel så stor, at der er luft ned til nummer to.

Og på andenpladsen er den 79-årige Amancio Ortega. Han er spanier, og han har skabt sin formue inden for modeindustrien. I hans imperium er tøjkæden Zara nok den bedst kendte.

Han er ifølge Forbes god for 67 milliarder dollar. Det er 2,5 milliarder dollar mere end i fjor, da hans penge ”kun” rakte til en fjerdeplads på listen.

Mexicaners formue skrumpet

Nummer tre er en anden amerikaner, nemlig Warren Buffett. Den 85-årige investor har ifølge Forbes en formue på 60,8 milliarder dollar.

Nummer fire er Carlos Slim Helu fra Mexico. Han tjener sine penge inden for telekommunikation og har en formue på 50 milliarder dollar.

Helu har i øvrigt haft et grimt år, rent økonomisk. Den 76-årige mexicaner har trods alt stadig salt til brødet, men hans formue er i forhold til Forbes-listen 2015 skrumpet med 27,1 milliarder dollar.

Zuckerberg på listen

Der er nye folk på top tilisten i år. Det gælder Mark Zuckerberg, grundlægger af Facebook. Han er rykket fra 16.-pladsen til nummer seks. Den 31-årige amerikaner har ifølge Forbes 44,6 milliarder dollar at bruge af.

Også Jeff Bezos, den 52-årige topchef hos Amazon, er højdespringer. Han er rykket fra nummer 15 til nu nummer fem. Han har en formue på 45,2 milliarder dollar.

Danskere på listen

Kjeld Kirk Kristiansen, som er overhoved for Lego-dynastiet og Danmarks rigeste mand, indtager en plads som nummer 65 over de rigeste mennesker i verden.

Kirk Kristiansen er med sin formue på 13,1 milliarder dollars, svarende næsten 90 milliarder kroner, den eneste dansker i top-100 over verdens milliardærer.

Fem andre danskere optræder på listen, som tæller 1694 personer.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.