Brønderslev

Her finder de unge ressourcerne

Nyt ressourcehus indviet

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Borgmester Mikael Klitgaard klippede snoren til Ressourcehuset, og han opfordrede de unge til at hjælpe hinanden videre. Foto: Grete Dahl

BRØNDERSLEV:En gylden saks lå klar på en rød plyspude, da borgmester Mikael Klitgaard var inviteret til at klippe den røde snor til produktionsskolens nyrenoverede hus, der har fået navnet Ressourcehuset.

Forstander Niels Jensen gav forinden huset og tilbuddet et par ord med på vejen.

- Ressourcer er noget, vi alle har, men det er ikke altid, at vi kan finde vores ressourcer. Det skal vi nogle gange have hjælp til - og derfor har vi lavet en ressourcelinje i huset.

- En ressourcelinje er for de elever, der ikke kan gå den lige vej gennem produktionsskole og ind på en uddannelse. Det er til unge mennesker, der skal have lidt mere tid, ro og fordybelse til at finde deres indre ressourcer og komme videre i livet, forklarede Niels Jensen og tilføjede, at huset danner gode og trygge rammer for eleverne.

De sidste lister på plads

Huset ved siden af produktionsskolens hovedbygning er renoveret fra kvist til kælder. Skolens ansatte og elever har selv renoveret underetagen og fremstillet både udvendig brandtrappe og indvendig trappe.

- Næsten alle elever har været involveret i projektet på en eller anden måde - og nu er billeder, lamper og hylder også på plads i huset, tilføjede Niels Jensen.

Alle skal bidrage

Borgmester Mikael Klitgaard ønskede tillykke med huset.

- Og det er altid godt med en indvielse, så får man de sidste lister på plads, smilede han.

Huset skal være base for elever, der følger afklaringsforløb samt STU-forløb - Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse.

Mikael Klitgaard opfordrede de unge til hver for sig og sammen at skabe sig gode liv.

- Det er vigtigt, at vi hjælper hinanden med at komme det skridt videre, der gør, at vi kan bidrage til samfundet. Ingen skal stå udenfor. Her kan skolen gøre en forskel, og her kan I hver især gøre en forskel ved at hjælpe hinanden.

- Vi er selv nødt til at bidrage med noget, og vi skal bede om den hjælp, der skal til.

Borgmesteren slog fast, at alle kan lære noget.

- Hvis man tror, at man er færdigudannet, er man kun færdig. Vi kan hele tiden lære nyt, hvis vi selv vil - og dem der vil, de kan nå rigtig langt.

Vaner skal vendes

To medarbejdere er tilknyttet huset - nemlig pædagog Niels Rask og lærer Mai-Britt Hansen.

- Man siger, det tager 21 dage at bryde en vane. Derfor holder vi hver 21. dag møde med hver enkelt elev for at opdatere os på, hvor langt de er kommet i processen med at udvikle sig socialt, personligt og fagligt. Vi aftaler sammen med eleven, hvad han eller hun skal arbejde videre med. Og så følger vi op efter 21 dage, siger Niels Rask.

- Viljen til at ville, er vigtig, og den skal vi have fundet hos den enkelte elev.

Nogle elever bliver via ressource-linjen klar til at følge et forløb på produktionsskolen, andre søger videre til andre uddannelsestilbud, mens andre igen vælger at følge et treårigt STU-forløb.

Lige nu bruger fem-seks elever Ressourcehuset, og hertil kommer et par elever, der er ude i praktik.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.