Her har du størst chance for at få job

Næsten hver anden jobannonce er fra Aalborg - se her hvilke fag der er flest ledige jobs indenfor

Målt på antal stillingsopslag så er der i Nordjylland størst chance for job indenfor sundhed, omsorg og personlig pleje. Arkivfoto: Jørn Deleuran <i>Jørn Deleuran</i>

Målt på antal stillingsopslag så er der i Nordjylland størst chance for job indenfor sundhed, omsorg og personlig pleje. Arkivfoto: Jørn Deleuran Jørn Deleuran

NORDJYLLAND:Er du desperat for at finde job i det nordjyske? Så er Aalborg stedet, hvor det sker. Af de nordjyske stillinger, der blev slået op på jobcentrenes Jobnet i årets første kvartal, var næsten halvdelen fra Aalborg. Det viser tal fra Beskæftigelsesregion Nordjylland.

Og det var endnu flere end året før. Faktisk tegner Aalborg sig for 116 af de ekstra 160 stillingsopslag, der var i Nordjylland i årets begyndelse i forhold til året før.

Sundhed, omsorg og pleje

Altså, sted: Aalborg. Men hvilke erhverv mangler så arbejdskraft?

Målt på Jobnets stillingsopslag i det nordjyske kommer gruppen sundhed, omsorg og personlig pleje ind på en førsteplads. 578 stillingsopslag havde Jobnet i årets første kvartal for den gruppe, der også omfatter stillinger med kort uddannelse. Her skulle de fleste altså kunne være med - om ikke andet, så efter en kortere omskoling.

Salgskonsulenter søges

På andenpladsen ligger erhvervsgruppen salg, indkøb og markedsføring med 427 opslag. Den er interessant, fordi den rummer topscoreren, når det gælder stillinger, arbejdsgiverne har svært ved at få besat: Stillingen som salgskonsulent.

Hver 20. gang en virksomhed i foråret forgæves forsøgte at få besat en stilling, var der tale om jobbet som salgskonsulent, viser en rekrutteringsanalyse fra Arbejdsmarkedsstyrelsen. Altså en klar mulighed, hvis du som jobsøgende har lyster og evner i den retning.

Voldsom stigning

Er du mere til tal og administration, så kan erhvervsgruppen kontor, administration, regnskab og finans være interessant. Her er antallet af nordjyske stillinger på Jobnet eksploderet fra 224 i første kvartal af 2011 til 385 i første kvartal af 2012. Altså en stigning på 72 procent i løbet af et eneste år.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.