Aalborg

Her kan du ikke længere tage bussen

Regionalbusserne i Aalborg springer 18 stoppesteder over

NT har valgt at sløjfe en række stoppesteder i stedet for at indarbejde forsinkelserne i køreplanen.Arkivfoto: Bent Bach

NT har valgt at sløjfe en række stoppesteder i stedet for at indarbejde forsinkelserne i køreplanen.Arkivfoto: Bent Bach

NORDJYLLAND:Den tiltagende trafik på indfaldsvejene til Aalborg forsinker busserne, og derfor har Nordjyllands Trafikselskab besluttet, at regionalbusserne skal springe 18 stoppesteder over for at kunne holde køreplanerne.

Derfor får nogle passagerer en længere gåtur til og fra bussen. NT har valgt den løsning, ud fra en vurdering af at det vil være et dårligt signal at lancere længere rejsetider.

- Hvis vi skal have folk til at vælge den kollektive trafik, så er hastigheden et vigtigt element, siger underdirektør i NT, Ole Schleemann.

Flere ændringer

Nedlæggelsen af stoppesteder sker i forbindelse med køreplanskiftet 30. juni. Fra den dag stopper f.eks. fire regionale ruter ikke længere ved Zieglersvej, Larsensvej og Gl. Høvej i Nørresundby. Stoppestederne fungerer fortsat for de bybusser, der plejer at benytte stoppestederne. Skiltningen ændres samtidig, idet det opsættes en ”krave” på de standere, hvor de regionale ruter og x-busserne standser.

I forbindelse med køreplanskiftet erstattes buskørsel på ruter med meget få kunder med flexture, samtidig med at man udvider buskørslen på ruter med mange rejsende.

Aalborg Kommune gennemfører besparelser på by- og metrobusnettet. Det medfører, at nogle afgange med få passagerer skæres væk, eller ved at passagerer på nogle ruter fremover skal skifte bus undervejs. Desuden kører busserne i Aalborg efter en reduceret køreplan i otte af sommerens uger mod tidligere kun seks uger.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.