Her køber du rentefri julegaver

Kæmpe forskel på den pris forretningerne tager for et lån på for eksempel 10.000 kroner

El-Giganten er en af de forretninger, der giver rentefrihed for julegaver købt på kredit. Arkivfoto

El-Giganten er en af de forretninger, der giver rentefrihed for julegaver købt på kredit. Arkivfoto

NORDJYLLAND: TDC, Elgiganten og Imerco. Det er tre forretninger, hvor danskerne kan købe julegaver på klods uden renter og gebyrer.

Sådan er resultatet af en gennemgang af lånemarkedet foretaget af Mybanker for Søndagsavisen.

Mybankers beregner af markedet for julegavelån viser, at et lån på 10.000 kroner kan have kostet dig mellem 0 og 2.450 kroner i renter og gebyrer, når det er betalt tilbage. Men det er let at se, hvor du betaler alt for meget.
- Kig på ÅOP - det er det vigtigste tal, som fortæller dig præcis, hvor dyrt dit lån løbende er, fortæller partner i Mybanker, John Norden, til Søndagsavisen. Og er der tale om et reelt lån med faste afdrag og løbetid, skal du udover ÅOP også kigge på en anden ting.

Luft i økonomien

- Se altid på de samlede kreditomkostninger for hele lånets løbetid. Sammenlign samtidig prisen på de varer, du vil købe med pengene fra lånet, med de samme varers pris i forskellige andre forretninger. Dermed kan du hurtigt regne ud, hvor det i virkeligheden vil være det billigste sted at købe dine gaver, lyder John Nordens råd.

Han advarer samtidig om en anden ting, man ikke må glemme.
- Husk også at tænke på, om du faktisk har luft i økonomien til at afdrage på gælden i det kommende år. For selvom du har optaget et lån, der er rente- og gebyrfrit, skal afdragene jo alligevel betales.

Bilka dyrest

Det er dog ikke alle forretninger, der står klar med de gode tilbud fra dag ét. Bilka vil ikke hjælpe de pengemanglende med billige julegaver. For først når julen er slut, tilbyder de rentefri lån.

Indtil da ligger Bilka i undersøgelsens absolut dyreste ende.
Og det allerdyreste sted at låne til julegaverne ifølge Mybankers undersøgelse, ja det er hos Pengeautomaten. Her skal du i løbet af et år tilbagebetale 12.450 kroner for de 10.000 kroner, du har lånt til at fylde op under træet for.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.