Her skal der bygges en helt ny skole

Ny skole i Jetsmark kommer til at ligge lige nord for Jetsmark Hallen

Dorte Geertsen
Den nye skole i Jetsmark skal bygges nord for hallen ud mod Bredgade, så byggeriet ikke generer indsigten til Jetsmark Kirke. Foto: Lars Pauli
Folkeskole 18. maj 2018 08:16

JAMMERBUGT: Den nye skole i Jetsmark kommer til at ligge lige nord for Jetsmark Hallen. Ud af fire mulige placeringer har styregruppen bag projektet og børne- og familieudvalget valgt at anbefalet kommunalbestyrelsen, at skolen bygges her.

- Det er den placering, der giver bedst mening. Med banestien bliver der god infrastruktur omkring skolen, og der bliver tæt sammenhæng med hallen, siger udvalgets formand, Ulla Flintholm (V).

Placeringen syd for Jetsmark Kirkevej og nord for lægehuset og hallen kræver velsignelse fra Aalborg Stift. Det skyldes, at kirker er beskyttet mod høje byggerier inden for en radius på 300 meter omkring kirken. Der har derfor været holdt et møde med den kongelige bygningsinspektør for Aalborg Stift, der ikke umiddelbart så nogen hindringer for byggeriet.

Kirkens krav medfører, at der kan bygges højt i et område ud mod Bredgade og tæt på sundhedshuset.

- Vi forventer ikke, at der bliver nogen problemer med stiftet. Det bliver skolens udearealer, der kommer til at ligge op mod kirken, og det er de faktisk positive overfor. De vil gerne have liv omkring kirken, siger Ulla Flintholm.

Hun understreger dog, at stiftet ikke har truffet nogen formel afgørelse endnu.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...