Lokalpolitik

Her skal du også hen på ferie TOP 10: Lonely Planet klar med sin Blue List

Bay of Fires på Tasmanien er ved at blive et varmt navn i turistsammenhæng, og destinationen topper rejselisten hos Lonely Planet.

Bay of Fires på Tasmanien er ved at blive et varmt navn i turistsammenhæng, og destinationen topper rejselisten hos Lonely Planet.

DER ER MANGE steder på vor klode, hvor man absolut skal rejse hen. Her er de ti steder rejseguiden Lonely Planet på sin årlige “Blue List” udråber som det ti hotteste rejsemål i 2009. Bay of Fires, Tasmanien Hvide strande med timeglas-sand, Bombay Sapphire sø, knaldblå himmel og ingen mennesker. Det er ikke ret længe siden Bay of Forest blev kendt, og turisterne er så småt på vej - så skynd dig. Baskerlandet, Frankrig og Spanien Baskerlandet er et europæisk urfolksområde, der ligger inders i Biscaybugten på begge siden er Pyrenæerne mellem Spanien og Frankrig. regionerne har et folketal på næsten tre millioner mennesker. “Baskerlandet er en cocktail af sol, sjov, kultur og skønhed”, hedder det i Lonely Planet om det smukke område. Chiloé, Chile Chiloé er en ø som ligger i provinsen Chiloé som igen ligger i Los Lagos i Chile. ”Chiloé er en version af det traditionelle Chile, men fremskridtet er på vej, skriver Lonely Planet. Ko Tao, Thailand Først var det Koh Samui, så Ko Pha-Ngan; og nu er Ko Tao dukket op på Thailands kyst. den lille ø på 21 kvadratkilometer er en populær destination for dykkere med sine fantastiske strande. 5. Languedoc, Frankrig Denne Askepot i syd var førhen overstrålet af smukke Provence og letsindige Côte d’Azur. I dag udstråler Languedoc en diskret charme med lange sandstrand og dynamiske byer som Montpellier, Sète and Nîmes.” Nam Ha, Laos Lonely Planet fremhæver bjergene, vandfaldene og kulturen i Nam Ham, som det der gør den til det perfekte sted for øko-turisme. Der er skovture organiseret af de lokale indbyggere, som ved alt om, området og dets imponerende flora og fauna. The Big Island, Hawaii Den er nok mindre glamourøs end de andre øer, men Big Island har alle de tropiske fornøjelser, har færre turister og er billigere. San Andres & Providencia, Colombia San Andrés y Providencia er en provins i Colombia som består af øver og skærgård ca. 775 kilometer nord for kysten af Colombia og bare 80 kilometer fra kysten af Nicaragua. ”De to hovedøer har en ying og yang-kvalitet,” skriver Lonely Planet. San Andres er perfekt for dem som vil have en mer actionfyldt ferie med, mens Providencia er for dem, som vil slappe af på de billedskønne strande. Svalbard, Norge Ujævne klipper, mørke fjorde, isbræer og den reneste, hvide sne. Den kolde kyst er Norge - bare bedre, koldere, renere og med færre mennesker. Det eneste sted i Europa, hvor isbjørnene vandrer. Yunnan, Kina Yunnan-provinsen er en af Kinas mest hippe destinationer. Her kan man se fantastiske solnedgange på Tiger Leaping Gorge, verdens dybeste kløft, se solopgange på toppen af Yuanyangs risterrasser og tage på oplevelsesrige ture i junglen.