Her skal du rejse under barslen

Drømmer du om badeferie med baby?

Arkivfoto

Arkivfoto

REJSER:Mange nybagte forældre vælger at bruge deres barsel på at tage på badeferie med baby.

Det har længe været tilladt at tage barselsdagpengene med til udlandet, så længe man lover, at man ikke arbejder, mens man er væk, og det udnytter mange småbørnsforældre. - Der er ingen tvivl om, at forældre rejser meget mere med babyer og små børn i dag - også til fjerne destinationer - end de gjorde tidligere, siger Glenn Bisgaard, kommunikationschef i Apollo Rejser.

Apollo Rejser lavede sidste år en undersøgelse blandt 1.000 danskere, der viste, at hver fjerde barn mellem nul og fire år havde besøgt mere end fem lande.

Men hvor nogle tager en uge til Mallorca, vælger andre at arrangere rejsen selv og hive to måneder ud af kalenderen for at dikke deres baby på en strand under fjerne himmelstrøg.

Det fortæller, Stine Juul Kammerlander, som driver bloggen atrejsemedbørn.dk på fuld tid.

Lækkert klima

- Den generation, der har backpacket meget, har fået børn nu, og de har oplevet på egen krop, at det ikke er farligt at rejse langt væk. Heller ikke med små børn, siger hun.

I arbejdet med sin blog trækker hun statistikker på, hvilke destinationer småbørnsforældre søger på.

- Vi kan se, at Mauritius er rigtig populær lige nu. Det er et sikkert sted at tage hen, der er ingen tropesygdomme og farlige dyr, og klimaet er lækkert, siger hun.

Mauritius er en østat, der hører til Afrika og ligger øst for Madagaskar. Østaten er blandt andet kendt for masser af grønne sukkerrørsplantager.

Seychellerne er ifølge Stine Juul Kammerlander også en populær destination for småbørnsfamilier. Seychellerne er ligeledes en afrikansk østat, der ligger nord for Madagaskar ud for Tanzanias kyst.

Stine Juul Kammerlander har selv rejst i store dele af verden med sine børn, og hun anbefaler Asien og særligt Sydøstasien til forældre på barsel.

- Thailand byder på paradisiske steder, som ikke er overrendt af turister, hvor der ikke er længere end en times sejlads til den største by. Thailand har et fantastisk sundhedssystem, så man er på den sikre side, hvis der skulle ske noget, siger hun.

Tjek sundhedsvæsenet

Mange forældre vil sikkert være betænkelige ved at rejse langt væk i længere tid, for hvad hvis vores barn bliver sygt og skal til lægen? Derfor skal man forberede sig grundigt hjemmefra.

- Den største bekymring er ofte sikkerheden, så undersøg: Hvordan er sundhedsvæsenet? Er der tropesygdomme som dengue og malaria? Hvor varmt er der?

Desuden anbefaler Stine Juul Kammerlander, at man sørger for at have en ordentlig klapvogn og et myggenet med, samt babymad indtil barnet bliver vænnet til den lokale mad.

Men hvad med det sociale? Mødregrupper og bedsteforældre, som man efterlader?

Det skal man ikke lade sig bremse af, mener Stine Juul Kammerlander.

- Når folk rejser under barslen, handler det for de fleste om nærvær. Man kan have en hel dag på stranden og få et afbræk fra en forhastet verden og holde kontakten via computeren. Desuden kommer man lynhurtigt i kontakt med lokalbefolkningen, når man rejser med små børn. Det åbner rigtig mange døre, siger hun.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.