Her skal hunden være lydig

Den lydigste hund i Danmark blev i weekenden fundet i konkurrence med 14 andre hos DCH-Thisted

Jens Fogh-Andersen
Olav Larsen fra Hjørring med sin tæve ”Rita”, der er Danmarks lydigste hund i DCH-regi. Foto: Diana Holm
Virksomhedsøkonomi 29. september 2013 20:57

THISTED: Danmarks lydigste hund er en syv år gammel tæve, der lyder navnet Rita. Hun er halvt border collie, halvt schæfer, kommer fra Hjørring og ejes og trænes af Olav Larsen, der har arbejdet med hunde siden 1985.

Olav Larsen har allerede fået sit navn indgraveret to gange på den pokal, han i weekenden erhvervede for tredje gang, da Rita en gang mere løb med titlen som Danmarks lydigste hund i konkurrence med 14 andre hunde, som tilsammen udgør den absolutte elite i lydighed og en række andre færdigheder blandt 15.000 hunde i DCH, Danmarks Civile Hundeførerforening.

- Når 15 hunde ud af 15.000 er nået så langt, som de er, siger det noget om både kvaliteten og om mængden af det træningsarbejde, der er gået forud, fortæller Emil Fries, der er ansvarlig for afviklingen af konkurrencerækken op til kåringen af landet lydigste hund i DCH-regi.

Weekendens konkurrence var den sidste af i alt fem. Den var tilrettelagt af DCH-Thisted afdeling og omfattede foruden en ren lydighedsdisciplin på klubbens anlæg ved Torsted Plantage også en øvelse i frit søg, en sporøvelse og en rundering, hvor hunden skal finde både en person og en ”død genstand” på et bestemt areal.

En helt almindelig hundeejer kan sagtens lære familiehunden elementær lydighed med en betydelig mindre indsats, og i de situationer, hvor tingene går galt fordi en hund ikke er ordentligt opdraget, ligger ansvaret som regel et sted - hos ejeren.

- Alt for mange hunde er blevet ”menneskeliggjorte”. Det er en fejl, for en hund er en hund - og ikke et menneske. Derfor skal den være lydig i forhold til mennesker og det kræver konsekvent opdragelse af hunden, siger Emil Fries.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...