Herculesfly fra Aalborg klar til luftkrig

Air Transport Wing kan hurtigt gå på vingerne, hvis Folketinget siger ja til dansk krigsdeltagelse

Hercules-flyene kan meget hurtigt komme op i omdrejninger og sætte kursen mod Syrien. Arkivfoto: Henrik Bo <i>Pressefotograf Henrik Bo</i>

Hercules-flyene kan meget hurtigt komme op i omdrejninger og sætte kursen mod Syrien. Arkivfoto: Henrik Bo Pressefotograf Henrik Bo

AALBORG:Flyvestation Aalborg er klar til at sende sine Hercules-fly på vingerne med meget kort varsel, hvis Folketinget beslutter sig for at deltage i en militær aktion mod Assad-styret i Syrien.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

En dansk beslutning om at gå aktivt ind i krigen vil formentlig i første omgang omfatte et koordineret luftangreb med deltagelse af flere landes luftvåben mod præsident Bashar al-Assads elitehær, og så kan transportflyene hos Air Transport Wing (ATW) Aalborg blive én af brikkerne i den militære operation.

Dansk deltagelse i en militær aktion i Syrien er på dagsordenen i dag, når Folketingets udenrigspolitiske nævn træder sammen for at diskutere Syrien.

Følger situationen nøje

Chefen for Air Transport Wing Aalborg, oberstløjtnant Karsten F. Jensen, siger til NORDJYSKE, at han følger situationen og udviklingen meget nøje.

Air Transport Wing Aalborg råder over fire C-130J Hercules transportfly.

Karsten F. Jensen oplyser, at Hercules-flyene kan komme i betragtning i forbindelse med taktiske og strategiske flyvninger.

De taktiske transporter kan f.eks. være flyvninger i selve operationsområdet, hvorimod de strategiske kan omhandle transport af bl.a. materiel fra hjemlandet eller en base i udlandet til et krigsplaget land.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Nordjyllands Politi lukker rockerklubhus i Nørresundby midlertidigt
Luk