Herligheder Hos Boldt

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Dessert med blommetema: Vanilleparfait med hjemmelavet blomme i madeira, karamelliseret blomme, en lille brownie, blommekompot og karamel.

Omgivelserne bliver næppe mere klassiske end på Restaurant Hos Boldt, der ligger lidt gemt for omverdenen i Simonis Gård i Aalborg. Det gamle bindingsværkshus på Ved Stranden rummer flere restauranter med varierende pris- og ambitionsniveau, og Hos Boldt er med sin franskinspirerede gastronomi perlen i det kulinariske selskab. Vi indfandt os tirsdag aften i efterårsferien og blev venligt modtaget af tjeneren, der placerede os i et solidt Chesterfield-møblement. Vi indledte aftenen med et glas Deutz-champagne, og samtidig ankom en lille appetizer, bestående af en chilimarineret tigerreje på lidt rucola. Ikke voldsomt opfindsomt, men en fin gestus at forkæle gæsterne med en appetitvækker. Altimens blev menukortet studeret. Udvalget omfatter en pæn række a la carte-retter, men hvis appetitten rækker, giver det god mening at vælge en af stedets menuer. Vi faldt for dagens menu, der skiftes ud hver eller hver anden dag og er inspireret af sæsonens råvarer. Jeg bestilte samtlige fem retter (428 kr.), mens medspiseren nøjedes med fire (398 kr.). Køkkenet sammensætter en vinmenu dertil, hvis man ønsker det, og det gjorde vi. Store portioner Vi blev bænket i den hyggelige restaurant, og så fulgte retterne ellers i fornuftigt tempo. Forretten var kantarelsuppe, serveret med sprøde bacontern, brødcroutoner og frisk salvie i midten. Herlig suppe med kraftig svampesmag og godt, hjemmebagt brød til. Portionerne var store, hvilket viste sig at være karakteristisk for stedet. Det kræver selvdisciplin at disponere appetitten, så den rækker til fem retter. Vinen var en flot, tør tysk Riesling - Von Unserm fra Rheingau. Vi erfarede allerede ved første glas, at der blev fyldt godt op og at der ikke var noget fedteri med efterskænkningen. Vi sad på intet tidspunkt med tomme glas. Mellemretten var ristede kammuslinger med kørvelcreme og frisk persille. Retten var efter vores mening menuens svageste indslag. Muslingerne svømmede rundt i noget, der både lignede og smagte som gammeldags persillesovs. Retten var velsmagende nok, men den havde ikke samme eksklusive anstrøg som resten af menuen. Vinen var til gengæld pragtfuld ¿ glasset blev fyldt med Pinot Gris fra producenten Leon Beyer i Alsace, der med sin sødme og fedme var noget nær perfekt. Med hovedretten var vi tilbage i det stilfulde spor: Vi fik en flot anretning med en duet af kalvefilet og hjorteryg, mørt og stegt som bestilt - rødt. Tilbehøret var et bagt bananskalotteløg, et par små langtidsbagte tomater og en et stykke hult, gul zucchini - eller squash, om man vil - med fyld af ærtepure smagt til med hvidløg. Dertil små, stegte kartofler og en kraftig portvinssky. Alt i alt velkomponeret og veltilberedt og serveret på store, varme tallerkener, om end kødet trængte til et ordentligt skud med saltbøssen. Vinen var igen et pletskud, i hvert fald hvis smagsløgene er frankofile. De store bourgogneglas indikerede, hvad der var i vente, og ganske rigtigt fik skænket vi en kraftig Chorey-les-Beaune med masser af frugt og lang eftersmag. Fjerde ret var en ostetallerken med tre gode, franske oste. Vi blev på korrekt vis instrueret af tjeneren, så vi begyndte med den mildeste. Alt for få steder gør sig den umage. Tilbehøret var gode, syltede nødder, bornholmske grovkiks og hjemmebagt brød. Til osten fulgte en herlig portvin - en 10 års Tawny. Blød, lækker og en genial ledsager til osten. Medspiseren havde valgt at begrænse sig til fire retter, men fik alligevel tilbuddet om en dessert eller bare dessertvinen, hvis hun skulle have ombestemt sig i aftenens løb. Hun takkede nej, mens jeg nød en herlig anretning med blomme som gennemgående tema. Hjemmelavet vanilleparfait med - ligeledes hjemmelavede - blommer i madeira. Ved siden af en lille brownie med karamelliseret blomme og en lille skål blommekompot. Flot punktum, der fik følgeskab af et glas sødt, mousserende Moscato D'Asti. I den øvre ende Vi rundede af med kaffe og konstaterede, at regningen landede i den øvre ende af skalaen, når det gælder de nordjyske spisesteder. Vi betalte 1834 kroner, men det inkluderer også både aperitif, to 4-5 retters menuer og tilhørende vinmenu. Man kan sagtens skære nogle hundrede kroner af prisen og stadig nyde herlighederne Hos Boldt. Da NORDJYSKEs anmelderhold besøgte Hos Boldt for tre år siden, gav min kollega restauranten fire gafler. Denne gang var niveauet en tand højere og aftenen var så gennemført, at vi lander på fem. Vi blev præsenteret for gedigen, klassisk mad med minimale mislyde. Der var ikke nogle vilde overraskelser undervejs, men det var delvist selvforskyldt, da vi havde fravalgt stedets surprisemenu, som vi fik at vide inkluderer mere spræl og kreativitet. Vinene var glimrende og velvalgte og eneste anke var, at vinen et par gange først blev serveret, efter at maden var landet på bordet. Det tilgiver vi den ellers engagerede og opmærksomme tjener, der leverede fin service. Vi anbefaler hjertens gerne en aften Hos Boldt, der leverer seriøs gastronomi i hyggelige omgivelser. Hos Boldt Ved Stranden 7, Aalborg Tlf. 98161777 www.hosboldt.dk