Herlufsholm kendte til overgreb på pige i flere dage

Kostskole tilkaldte specialist efter overgreb. Piges familie gik til politiet. Dreng sigtes for voldtægt.

Herlufsholm gik ikke til politiet om overgreb Foto: Scanpix/Søren Bidstrup

Herlufsholm gik ikke til politiet om overgreb Foto: Scanpix/Søren Bidstrup

Ledelsen på Herlufsholm Skole har i flere dage kendt til en sag om et seksuelt overgreb på en pige i 8. klasse, men besluttede ikke at gå til politiet.

Sagen kom frem efter sengetid mandag aften, oplyser rektor Flemming Zachariasen fredag i en orientering på den prestigefyldte skoles hjemmeside.

Tirsdag morgen samledes ledelsen for at se på sagen, mens pigen blev indlagt på skolens sygehus.

I stedet for at gå til politiet med sagen valgte Herlufsholm at tilkalde en ekstern specialist i seksuelle krænkelser og mediation.

Specialisten talte både med pigen, hendes forældre og med den dreng, der skal have begået overgrebet, fremgår det af rektors orientering.

Torsdag anmeldte pigens familie sagen til politiet via en advokat. Og betjentene rykkede ud for at anholde drengen, der går i 9. klasse.

- Vi er alle - elever og medarbejdere - dybt berørte af situationen, skriver rektor Flemming Zachariasen.

I orienteringen oplyser han ikke, hvorfor skolen valgte ikke at inddrage politiet i sagen.

Det fremgår imidlertid, at skolen tirsdag eftermiddag opfordrede pigens forældre til at vurdere, om der skulle ske politianmeldelse.

Anmeldelsen efterforskes af lokalpolitiet i Næstved. Politiet besluttede at fortælle om anmeldelsen af voldtægten i en pressemeddelelse torsdag aften.

Drengen er sigtet for forbrydelsen og løslades i løbet af fredagen, oplyser vicepolitiinspektør Peter Haslund.

- Vi fortsætter efterforskningen af sagen, som på et senere tidspunkt vil blive overdraget til anklagemyndigheden, siger han i en pressemeddelelse.

Skolens beslutning om ikke at involvere politiet har vicepolitiinspektør Peter Haslund ingen kommentarer til, oplyser han til Ritzau.

Han vil heller ikke svare på, om politiets efterforskning kan blive vanskeliggjort af, at såvel det formodede offer som den formodede gerningsmand først har haft samtaler med den specialist, som skolen tilkaldte.

Herlufsholm Skole og Gods er mere end 450 år gammel og blev grundlagt af admiral Herluf Trolle og hans hustru Birgitte Gøye.

Skolen er i dag Danmarks største kostskole. Skolen har cirka 645 elever, hvoraf de 287 er kostelever.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.