Herning-borgmester føler sig stadig sikker på politiskolen

DF har sået tvivl om placeringen af politiskolen. Hernings V-borgmester undrer sig over den lange proces.

Justitsminister Søren Pind (V) agter stadig at placere en ny politiskole i Herning, men Dansk Folkeparti har spændt ben for beslutningen og kræver det drøftet i politiforligskredsen.

Det vækker ikke just begejstring i Herning, hvor V-borgmester Lars Krarup lørdag kan byde sine partifæller velkommen i Messecenter Herning til Venstres landsmøde.

- Jeg synes måske nok, helt stilfærdigt, at det er lidt mærkeligt, at dem der for 14 dage siden syntes, at det hastede med at få en afklaring, at de nu udskyder det, siger Lars Krarup.

- Men jeg tager det ikke på andre måder, end at vi bliver nødt til at væbne os med tålmodighed.

Under finanslovsforhandlingerne fik Dansk Folkeparti fået trumfet igennem, at placeringen af politiskolen skal tages op i politiforligskredsen. Den tæller ud over blå blok også Socialdemokratiet.

Det var politiforligskredsen, der sidste efterår besluttede, at der skal oprettes en ny politiskole i det vestlige Danmark. Siden har en lang række kommuner budt ind på opgaven.

For et par uger siden meddelte Søren Pind, at regeringen agter at bygge en helt ny skole i Herning. Men DF er ikke sikker på, at det vil være den bedste og hurtigste løsning, der kan sikre optag af politielever fra 2018.

Spørgsmål: Føler du dig sikker på, at politiskolen kommer til Herning?

- Ja, altså - Søren Pind har jo så sent som i går aftes sagt det, så det føler jeg mig sikker på. Men jeg har da også noteret mig, at særligt et parti bliver ved med at have en anden opfattelse, siger Lars Krarup.

- Der er jo ikke andet end at få støvlerne på igen og argumentere fagligt og sagligt.

Borgmesteren påpeger, at nybyggeri i Herning har "den kæmpestore fordel", at lokalplanen ligger klar, så der kan skæres 12 måneder af byggeprocessen.

- Så det vil man kunne nå. Men det er klart, at hvis man bliver ved med at udskyde i 14 dage og 14 dage og 14 dage, så er det ikke sikkert, man ville kunne nå det, siger han.

Spørgsmål: Hvad tænker du om forløbet på Christiansborg?

- Tanker er jo toldfrie.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.