Herningvej Skole får legat på 5000 kr.

Heningvejens Skole får 5000 kroner i legat til nye spejle, som eleverne har ønsket sig.

Heningvejens Skole får 5000 kroner i legat til nye spejle, som eleverne har ønsket sig.

Herningvej Skole fra Aalborg Øst får et 5000 kroner stort legat. Pengene skal bruges til store spejle til brug ved skuespil, drama og dans. Pengene kommer fra Mejeriernes Skolemælksordning, som giver penge til oplevelser eller ting, som gør hverdagen sjovere og bedre for skoleklasser landet over. Og netop spejle har været et stort ønske - 7. til 9. klasserne på Herningvej Skole har drømt om at kunne øve skuespil og dans foran spejlene.

22 klasser og skoler fra hele landet får denne gang 100.000 kr. fra Skolemælkslegatet, som uddeler penge forår og efterår.

- Vi sender fra 3.000 kr. til 5.000 kroner til 22 skoler landet over, og det er en fornøjelse, fordi pengene ofte giver børnene oplevelser, der måske ikke ellers var råd til. Vores mål er at bidrage til gode oplevelser, der gør fællesskabet endnu stærkere i klasserne og på skolerne, fortæller Jan Hermansen, leder af Mejeriernes Skolemælksordning.

Spejler er blot en af mange aktiviteter på skolernes ønskeliste. Denne gang er der blandt andet uddelt legatpenge til æbletræer, så børnene selv kan høste frugt, yogamåtter, gårdbesøg og madlavning, foredrag, heltekursus og etablering af naturlegeplads.

- Heldigvis kan man søge Skolemælkslegatet to gange om året, da vi jo desværre ikke har penge nok til at støtte alle gode formål hver gang. Det er bare med at søge igen, hvis man har en god idé. Næste gang er til foråret, hvor der er ansøgningsfrist den 10. marts 2017, siger Jan Hermansen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.