Hestearbejde sikrer hestemarked

Kongerslev er klar til heste- og kræmmerhandel, men det har været en sej affære i år

Vibeke Nørgaard Kjærsgaard har været igennem et år med en del bøvl i borgerforeningen, men nu lysner det, og hun håber, at Kongerslev-borgerne gør brug af de husstandsomdelte girokort og melder sig ind i foreningen.

Vibeke Nørgaard Kjærsgaard har været igennem et år med en del bøvl i borgerforeningen, men nu lysner det, og hun håber, at Kongerslev-borgerne gør brug af de husstandsomdelte girokort og melder sig ind i foreningen.

Kongerslev rammer et af årets højdepunkter, når byens traditionsrige heste- og kræmmermarked torsdag går i gang og kører hele weekenden. Men det er ikke uden stort besvær, at der i år igen bliver marked i den østhimmerlandske by. Borgerforeningen har nemlig bruget meget tid og papirarbejde på at få ryddet et stort problem af vejen. Sidste år overskud har foreningen været nødt til at give væk, fordi Skat rejste tvivl om foreningens formål. Men nu skulle der efter advokatbistand og vedtægtsændringer ligge fast, at borgerforeningen er en almennyttig forening og ikke støtteforening. Derfor håber formand Vibeke Nørgaard Kjærsgaard, at der i år bliver et overskud, som foreningen kan bruge til at støtte bestemte aktiviteter, som borgerforeningen er involveret i. – Men det har været et hårdt år, og vi har brugt meget tid og energi på papirarbejde, siger Vibeke Nørgaard Kjærsgaard. Kongerslev Borgerforening må kort sagt ikke give penge ud til byens foreningsliv, når de søger om penge ved den årlige generalforsamling. I stedet skal foreningen bruge sine midler til at holde arrangementer til fordel og glæde for foreningens medlemmer. Netop derfor opfordre hun byens borgere til at melde sig ind i foreningen, så der kan komme gang i aktiviteter, der skal støttes. Men foreningens formål er ikke eneste udfordring for årets heste- og kræmmermarked. Samtidig med markedet er byens hovedgade nemlig gravet op af Aalborg Kommunes kloakforsyning, og det gør det til en udfordring af finde vej. Ifølge Vibeke Nørgaard Kjærsgaard har en henvendelse om bedre skiltning og udlægning af køreplader ikke mødt nogen forståelse hos kloakforsyningen, og markedsgæsterne må derfor være indstillet på at skulle køre en omvej for at finde vej igennem byen. – Vi har også peget på, at det ikke er særlig godt, at Danmarksgade er helt ufremkommelig, hvis der bliver brug for en ambulance eller andre redningskøretøjerne, men det er tilsyneladende ikke noget, som kloakvæsenet kan tage sig af, siger Vibeke Nørgaard Kjærsgaard. Bo Laden fra Aalborg Kommunes kloakforsyning kender ikke til den konkrete problemstilling i Kongerslev, og hører først om den ved NORDJYSKEs henvendelse. – Men nu vil jeg sørge for, at der kommer en ud og ser på opgravningen, og så må vi se, om vi ikke kan finde ud af en løsning, siger Bo Laden.