Udland

Hestekød med medicin solgt i Frankrig

Medicin, der er potentielt skadelig for mennesker, nåede ud til franske forbrugere.

Hestekød med medicin solgt i Frankrig

En talsmand for det franske landbrugsministerium siger, at hestekød, som har indeholdt medicinen pehnylbutazon, sandsynligvis er blevet solgt i Frankrig.

Medicinen er potentielt skadelig for mennesker, og det er derfor forbudt at bruge medicin til dyr, der anvendes som menneskeføde.

Briterne varskoede i januar Frankrig om, at de havde fundet eksporteret hestekød med medicinen. Inden advarslen kom, var det allerede blevet bearbejdet og sendt ud til butikker og forbrugere.

- Selv om det meste blev tilbagekaldt, så synes en del af det at være nået ud til forbrugerne, siger talsmanden for landbrugsministeriet

Den franske præsident, François Hollande, udtaler samtidig, at han ønsker en bedre mærkning af kød i færdigretter for at undgå flere lignende skandaler.

- Jeg ønsker, at det skal være obligatorisk med mærkning af kød i færdigretter. Indtil det sker, så støtter jeg alle initiativer for frivillig mærkning, så forbrugerne kan se, hvor manden kommer fra, siger den franske præsident.

Lørdag kom også nyheden om, at der for første gang er funderet hestekød i blandt andet lasagneprodukter i Italien.

Det franske firma Spanghero menes at have sendt 750 ton hestekød på markedet som oksekød.

Hestekødskandalen har fået både Frankrig og Tyskland til at stille krav om en strammere kontrol med fødevarer.

Skandalen har udløst tilbagekaldelser af færdigretter i flere lande og mindsket forbrugernes tillid til Europas store fødevareindustri.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.