Hestekræfter slippes løs i Ørnereservatet

Samarbejdet mellem falke, hest og rytter folder sig igen ud helt tæt på publikum - men nu er der smidt en Jeep ind i ligningen

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Parken på Tversted-kanten har blandt andet anskaffet sig to nye heste, der er lagt meget arbejde i at træne, så de nu er klar til at tage del i fremvisningen af det ultimative samarbejde mellem dyr og menneske: Falkejagten Pr-foto.

TVERSTED:Verdens største ørneart, der flyver lige bag en bil i fuld fart, imponerende middelalderheste og falkejagt med tre ryttere på samme tid.

Ørnereservatet byder velkommen til en sæson med en fremvisning af rovfugle, hvor blandt andet et fascinerende samarbejdet mellem falke, hest og rytter folder sig ud helt tæt på publikum.

- Vi har udvidet vores program i år, både i forhold til længde og indhold - og vi ser frem til at give en masse mennesker et indblik i rovfuglenes rige, som man ikke kan få andre steder. Vi har arbejdet hårdt på at lykkedes med det nye program, det har krævet tålmodighed, og det har været noget af et puslespil, så nu glæder vi os meget til at vise resultatet for publikum, som vi er meget stolte af, siger Peter Wenzel, indehaver af Ørnereservatet.

Parken på Tversted-kanten har blandt andet anskaffet sig to nye heste, der er lagt meget arbejde i at træne, så de nu er klar til at tage del i fremvisningen af det ultimative samarbejde mellem dyr og menneske: Falkejagten.

Den ene er en frieser, den anden er en andalusier, Derudover deltager en dansk varmblod i fremvisningen.

- Der er afgjort noget at komme efter, også for de hesteinteresserede. Alle tre heste er med i fremvisningen på samme tid, forklarer Peter Wenzel.

Men der er også andre hestekræfter i spil. Ørnereservatet fandt nemlig ud af, at Stellers havørnen, verdens største art, bedst lod sig træne ved hjælp af en jeep.

- En Stellers havørn har et vingefang på tre meter og kan nå en tophastighed på 120 km/t, så vi måtte opgive at følge med, både på cykel og i ATV - og tro mig, vi prøvede, men vi kunne slet ikke følge med, siger Peter Wenzel og fortsætter:

- Da vi fandt ud af, at den gerne kredsede over bilen, når vi kørte i det åbne terræn på Ørnereservatet, besluttede vi os for at give den oplevelse videre til publikum og integrere det i fremvisningen. Dermed kan vores gæster også opleve en bil i høj hastighed nærme sig med verdens største havørn kredsende over jeepen.

Ud over forevisningen, der inkluderer mange forskellige typer rovfugle og deres særlige færdigheder, kan publikum se frem til at orientere sig videnscenteret på Ørnereservatet, hvor man eksempelvis kan lære om rovfugles sprog, om indianernes særlige forhold til rovfugle og om rovfuglenes forfædre: Dinosaurerne.

Derudover har Ørnereservatet bygget to små biografer, infohulerne, hvor man kan se foder blive forberedt til rovfuglene samt følge en gps-tracking af en falk.

Ørnereservatet har åbent alle dage undtagen mandag i skolernes sommerferie. Der er én til to daglige fremvisninger.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden