Hetz-ramt SF'er fik vidnebeskyttelse

SF'eren, som blev chikaneret efter kommunalvalget i Glostrup i 2009, flyttede ofte med god grund.

Hetz-ramt SF'er fik vidnebeskyttelse

Det var ikke for sjov, at den tidligere SF'er Charlotte Brangstrup havde boet mange steder, inden hun kastede sig over kommunalpolitik i Glostrup.

Det er kommet frem torsdag, efter at sagen mod Glostrups tidligere socialdemokratiske borgmester, Søren Enemark, er begyndt.

Han er tiltalt for at hente og sprede oplysninger om Charlotte Brangstrup efter kommunalvalget i 2009, hvor SF'eren skiftede kulør i sidste øjeblik og pegede på Venstre-manden John Engelhardt som borgmester i stedet for Enemark.

- Jeg modtog anonyme henvendelser om, at jeg skulle passe på. Jeg kontaktede derfor politiet, som tog sagen alvorligt, siger Charlotte Brangstrup.

- Henvendelserne gik på mine tidligere bopæle, efternavne, mine børn og job. Politiet vidste, at ikke alle oplysningerne kunne skaffes på lovlig vis. Jeg har været under et vidnebeskyttelsesprogram, men det vil jeg ikke nærmere ind på.

SF'erens pludselige kovending efter kommunalvalget udløste protester i lokalsamfundet, hvor borgere vendte sig mod hende på blandt andet Facebook og ved et fakkeltog, og Brangstrup blev blandt andet beskyldt for socialt bedrageri.

Ifølge Charlotte Brangstrup følte hun sig ikke tilpas i SF. Derfor undersøgte hun, hvilke andre muligheder hun havde, efter at det lykkedes hende at blive valgt til byrådet.

Og valget faldt altså på Venstre og deres borgmesterkandidat. Til stor frustration for Søren Enemark.

- Da jeg hørte det, ramlede min verden sammen. Og jeg havde det virkelig dårligt i tiden efter, forklarede den 63-årige socialdemokrat - tydeligt tynget - tidligere torsdag.

Anklagemyndighedens påstand er, at Enemark skaffede sig oplysningerne om Charlotte Brangstrup og lækkede dem for egen vindings skyld.

- Rygterne gik på, at hun skulle have boet en masse steder, og at hun havde Danmarks dyreste anbragte barn. Oplysningerne bekræftede, at der var noget om snakken, siger Søren Enemark.

Efter en undersøgelse fra KL valgte byrådet i Glostrup at politianmelde Enemark, der var borgmester i kommunen fra 2000 til 2009.

Der afsiges dom i sagen senere torsdag.

/ritzau/