Heynckes: Det koldeste mesterskab nogensinde

Bayern-træner Jupp Heynckes har aldrig oplevet et tysk mesterskab blive afgjort så tidligt.

Heynckes: Det koldeste mesterskab nogensinde

Med 1-0-sejren i Frankfurt sikrede Bayern München sig lørdag eftermiddag det tyske fodboldmesterskab.

Titlen kom i hus, selv om holdet fortsat mangler at spille seks kampe i denne Bundesliga-sæson, og det er ny rekord. Aldrig er et mesterskab blevet vundet så tidligt på sæsonen.

- Selvfølgelig er det et følelsesladet øjeblik. Jeg er efter 23 år igen tysk mester. Sidste gang var det dog noget varmere. Jeg er aldrig blev mester i sådan en kulde, siger træner Jupp Heynckes ifølge nyhedsbureauet dpa efter kampen i fem grader varme Frankfurt.

Heynckes vandt som spiller fire titler med Mönchengladbach i 1970'erne, og som træner er det blevet til tre triumfer med Bayern München - de to første blev vundet i 1989 og 1990.

- Den første titel er noget særligt, og det sagde jeg også til spillerne inden kampen. Vi har ni spillere, der i dag er blevet tysk mester for første gang.

- Det kunne man mærke. Vi havde svært ved at finde vores niveau efter højdepunktet mod Juventus, siger Jupp Heynckes med henvisning til Champions League-kampen mod italienerne tirsdag aften, som Bayern vandt 2-0.

De detroniserede mestre Borussia Dortmund var hurtigt ude med lykønskningerne, da dommeren havde fløjtet af i Frankfurt.

- Hjertelig tillykke til Bayern. Jupp, det var en bemærkelsesværdig sæson. Du har næsten gjort alting rigtigt. Jeg håber, at vi kan formindske afstanden lidt til næste år, lyder det fra Dortmund-træner Jürgen Klopp.

Hans hold vandt samtidig 4-2 over Augsburg, og dermed er forskellen på ligaens nummer et og to fortsat på 20 point.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.